‘Els Xiulitets’ tanquen la Setmana Santa d’Alcoi i donen pas a la Festa

Alcoi ha acomiadat la Setmana Santa en aquest Diumenge de Pasqua després que durant la vesprada d’ahir, i fins i tot la nit, les diferents esglésies acolliren la Vigília Pasqual en la qual es commemora la Resurrecció de Crist. El punt i final a les celebracions d’aquests dies l’ha posat la matinal processó dels ‘Xiulitets’, un acte únic i emotiu que ha tingut lloc pràcticament en despuntar el dia.

El toc incessant de les campanes de San Mauro i Santa María han anunciat a la ciutat que Crist havia Ressuscitat i immediatament després ha tingut lloc la ‘despertà’, acompanyada per la música d’alegres pasdobles al costat del tret de focs artificials. A partir de les set del matí l’activitat s’ha centrat en La Glorieta on l’Ajuntament ha repartit més de tres mil ‘botijonets’ que els assistents als ‘Xiulitets’ han fet xiular sense parar en el moment de la Trobada Gloriosa. Minuts més tard, sobre les 7:30h, ha eixit Crist Ressucitat de l’església de San Mauro per a situar-se en la part alta de la plaça de Ramón y Cajal mentre que la Mare de Déu ha baixat fins als voltants del carrer Sant Nicolau. Des d’allí, i quan el rellotge marcava pocs minuts per a les huit, la Mare de Déu ha emprés una veloç carrera fins a trobar-se amb el seu fill acompanyada del so tan característic dels ‘Xiulitets’. Aplaudiments, vítols i les reverències de rigor de la mare amb el fill han posat el colofó a aquest moment, marcat enguany també per unes temperatures que no sobrepassaven els 7 graus.

Després de la Trobada s’ha pogut escoltar una al·locució de Don José Luís Llopis, titular de les parròquies del Centre en la que recordava l’alegria de la Pasqua i l’inici imminent del compte arrere cap a les Festes de Moros i Cristians perquè dues hores després anava a arrancar La Glòria en la plaça d’Espanya. La seua intervenció ha finalitzat amb un aplaudit ‘Visca Sant Jordi’ i després totes dues imatges han recorregut els carrers del Centre en una breu processó que ha finalitzat de nou en San Mauro i San Francisco amb la missa solemne de Pasqua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *