El President Mazón inaugura demà la Fira de Cocentaina

Tot ja està preparat a Cocentaina perquè demà arranque la 677 edició de la Fira de Tots Sants, una cita que arriba amb destacats canvis que fan que aquest gran esdeveniment estiga sempre en constant evolució per a adaptar-se a les necessitats de cada moment. El certamen obrirà oficialment les seues portes el dimecres al matí amb una inauguració oficial que coincideix enguany en el dia gran de Tots Sants, la qual cosa farà que l’acte d’obertura tinga lloc davant milers de persones que no fallen mai a la seua cita tradicional amb la Fira de l’1 de novembre.

En l’esmentada inauguració tindrà un paper destacat el magistrat contestà Ximo Gadea ja que aquest serà l’encarregat de llegir el privilegi a través del qual el Rei Pere IV El Cerimoniós va autoritzar en 1346 a la celebració d’una Fira amb caràcter anual. A la cerimònia han confirmat la seua assistència el Pesident de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, al costat de la titular de Turisme del govern autonòmic, Nuria Montes. També es preveu la presència del Subdelegat del Govern a la província d’Alacant (Carlos Sánchez Heras) i de diversos alts càrrecs dels partits polítics presents en les Corts Valencianes al costat de diputats nacionals, autonòmics i provincials sense deixar de costat alcaldes d’aquestes comarques i fins i tot representants de l’àmbit empresarial, social, econòmic, educatiu o universitari. L’alcalde de la Vila Comtal confia que el canvi de color polític en el Consell no es traduïsca en una reducció dels suports que va forjar l’anterior govern autonòmic del Botànic amb la Fira de Fires al mateix temps que avança les dades que es contemplen per a aquesta edició “les més altes institucions valencianes han de continuar donant suport a un gran esdeveniment com aquest, que és un autèntic motor econòmic i turístic amb més de sis-cents anys d’història, i esperem que continue tant el suport institucional com econòmic que se li ha donat a nostra Fira en els últims temps. Les previsions per a aquest 2023 són molt bones i si la climatologia acompanya en les cinc jornades, tornarem a estar davant una edició de rècord que superarà el mig milió de visitants”, afirmava aquesta setmana Jordi Pla.

Amb la inauguració oficial d’aquest dimecres, donarà inici una de les edicions de la Fira de Cocentaina més longeves dels últims anys en la qual més de 800 expositors tornen a mostrar al carrer una àmplia oferta comercial que es reparteix per quasi 140.000 metres quadrats d’exposició. De nou la capital del Comtat obra el miracle de fer que els seus carrers siguen, per Tots Sants, un espai de sensacions únic que sense oblidar les seues arrels agrícoles avança amb èxit per la modernitat presumint també de ser Bé d’Interés Cultural (BIC) i Festa d’Interés Turístic Internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *