El cartell de Toni Miranda sorprén a Alcoi

Alcoi ha donat la benvinguda al mes d’abril amb molta il·lusió per viure les esperades Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi. La Plaça d’Espanya ha sigut testimoni fa uns instants del descobriment del cartell anunciador, una obra que ha creat per a l’ocasió el reconegut fotògraf Toni Miranda i que ha rebut l’aprovació unànime de tot el públic que abarrotava La Bandeja des de minuts abans de les nou de la nit d’aquest emblemàtic 1 d’abril.

La jornada que dona el tret d’eixida cap a la trilogia en honor a Sant Jordi ha estat repleta d’activitat festera i un dels actes més destacats, a més del descobriment del cartell, ha sigut la gal·la ‘Vespra d’Abril’ que s’ha desenvolupat en el Teatre Calderón a partir de les 19:45h de la vesprada. Allí s’han entregat diferents reconeixements, per part de l’Associació de Sant Jordi, i en els parlaments institucionals s’ha animat a festers, festeres i alcoians en general a gaudir de les celebracions que s’acosten.

Posteriorment ha arribat el màgic moment de conéixer l’obra que anuncia ja la Festa des de la façana de l’Ajuntament, un cartell que ha sigut descobert amb la Plaça a les fosques després que de Nicolás Sánchez Linares; Sant Jordiet d’enguany, tirara amb força de la cortina que cobria la imatge. Els aplaudiments i ovacions no s’han fet esperar per a un Toni Miranda que vivia un dels instants més especials de la seua trajectòriaestic molt feliç. Gràcies Alcoi i gràcies a tots els que han fet possible que estiga hui ací. Espere que agrade molt aquest cartell i per a mi ha sigut un moment únic que recordaré per sempre i que a més coincideix amb l’aniversari de les meues noces“, manifestava l’autor. Cal recordar que Miranda ha fet un complet treball de recerca per a crear el cartell que ha inclòs entrevistes a més de 500 persones per a conéixer les seues impressions de la Festa, conceptes que han servit al fotògraf per a crear una obra que romandrà per sempre en la memòria col·lectiva de la ciutat. A més sobre el castell s’han projectat diferents imatges del procés creatiu i en el vestíbul de l’Ajuntament es pot veure una exposició que mostra el treball previ realitzat per a confeccionar el citat cartell. Finalment s’ha llançat una aplicació mòbil, que ha cobrat vida res més efectuar-se el descobriment, i que ens permet tindre al nostre abast tota l’explicació del mateix cartell.

Després d’aquesta arrancada festiva ha sonat l’Himne de Festes i s’ha disparat un espectacular castell de focs artificials. Després s’ha encés l’enramada proclamant als quatre vents que arriben les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *