Contagis per virus respiratoris: les mesures a tindre en compte després de les volta a les aules

Els contagis per virus respiratoris segueixen a l’alça després de les Festes De Nadal i els experts apunten al fet que el pic es donarà en unes setmanes. És per això que llancen una sèrie de recomanacions a tindre en compte, especialment en els centres educatius ja que és allí on ara se centra el focus de contagis.

Entre les mesures proposades, després de les vacances de Nadal, es demana que se seguisquen algunes pautes de prevenció com la vacunació enfront de la grip i SARS-Cov2 a tot el personal docent i auxiliar de l’entorn educatiu i que mantinga contacte amb l’alumnat.

Davant símptomes menors de malaltia respiratòria aguda (tos, esternuts o mucositat nasal) és recomanable la utilització de màscara en alumnes, professors i personal auxiliar.

Si es tenen altres símptomes com a febre per damunt dels 38 graus, malestar general i/o dificultat respiratòria es recomana no assistir al centre educatiu, segons un comunicat de Generalitat.

A més, en la circular reexpedida en els col·legis a instàncies de la Conselleria de Sanitat s’ha insistit en la importància de la higiene de mans mitjançant una rentada de manera freqüent amb aigua i sabó o amb solució hidroalcohòlica, així com evitar tocar-se el nas, els ulls, la boca o la màscara.

Finalment, s’ha recomanat als centres educatius que ventilen de manera natural les aules i àrees d’alta interacció social, mantenint una temperatura adequada.

Apuntar que un total de 22.693 persones s’han vacunat enfront de la grip o la covid en els centres de salut de la Comunitat Valenciana durant aquest passat dilluns, la primera jornada en què es podia accedir a la vacunació sense cita. A més d’això segueix en vigor la mesura posada en marxa des de dilluns passat i que consisteix en l’obligatorietat d’usar les màscares en centres sanitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *