Alcoi pagarà un milió d’euros més per les obres de Rodes

Les obres del futur parc tecnològic de Rodes s’encareixen. Un milió d’euros més és el que li costarà a l’Ajuntament d’Alcoi acabar la primera fase del projecte, la que ara mateix està en marxa i que comprén -com a tal- la construcció dels edificis que ocuparan el parc i el Centre d’Interpretació Turística d’Interior (CDTi).

El pressupost inicial era de 12,1 milions d’euros, cofinançats per la Generalitat Valenciana, la Unió Europea -a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)- i l’Ajuntament d’Alcoi. No obstant això, aquest milió d’euros més serà a càrrec -íntegrament- del Consistori. I és que la subvenció de l’Administració autonòmica no s’amplia encara que es faça una revisió dels preus.

Però, què ha motivat aquest augment del pressupost? “L’haver trobat una sèrie de bombes i d’artefactes que podien posar en perill els treballs. D’altra banda, l’estat de determinat material que una vegada s’ha començat a treballar en l’espai s’ha demostrat que està en unes condicions molt degradades i obliga a fer un altre tractament”, ha explicat Jordi Martínez, vicealcalde i regidor d’Obres i Serveis.

Des del Partit Popular, que va votar en contra d’aquesta ampliació, critiquen que el pressupost inicial no s’adapte al que seran les obres. “Vam mostrar la nostra preocupació per la situació actual d’aquest projecte. D’una banda amb un sobrecost d’un milió d’euros per a una part de les obres i amb la tercera de les fases encara per tornar a licitar i adjudicar perquè el concurs va quedar desert. Tenim un problema perquè els preus s’han d’actualitzar en el cas de la tercera fase i s’han d’anar actualitzant ara sobre la marxa en execució”, ha exposat Quique Ruiz, portaveu de la formació popular.

La tercera fase del projecte segueix pendent de licitació després que el concurs quedara desert el mes d’agost passat. Es tracta de la rehabilitació dels dos blocs d’antics habitatges situats en els números 4 i 6 del carrer Tibi que es convertiran en els edificis administratius del complex.

Aquesta ampliació del projecte va tirar avant en el Ple amb els vots a favor de PSOE i Vox, i l’abstenció de Compromís, Ciutadans, Guanyar Alcoi, Podem i el regidor no adscrit.

Obrirà les seues portes en 2024

La previsió de l’Ajuntament és que les obres acaben abans que concloga el 2023 i que el parc tecnològic estiga en marxa a principis de 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *