La comarca celebrarà així el Diumenge de Rams

Els municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat s’endinsen des de hui en una Setmana Santa que tindrà un caràcter més especial respecte a les dels darrers anys. Les processons tornen als carrers de cada localitat tres anys després de l’última vegada, ja que en 2020 i 2021 la pandèmia de la Covid-19 ho va impedir mentre que en 2019 fou el temporal de pluja el que va condicionar totes les celebracions.

Cocentaina torna a escenificar La Passió pels carrers

A la capital del Comtat aquest dissabte tindrà lloc la representació de La Passió a càrrec del Grup de Teatre del Patronat, una escenificació que torna al seu format habitual. Aquesta arrancarà a les 20:30h des del Pla de la Font amb l’Entrada de Jesús en Jerusalem i seguirà per la Plaça Església i El Pla amb les escenes del Sant Sopar així com l’Oració en l’Hort. Dins del Palau Comtal es podrà veure el Judici davant Ponç Pilat i, finalment, dalt del carrer Santíssima Trinitat es recrearà la Crucifixió culminant l’obra amb la Resurrecció. Ja diumenge la benedicció de palmes torna a la placeta del Convent dels Franciscans a les 11:00h del matí «després baixarem en processó fins al Pla per la missa de campanya amb caràcter interparroquial que marca l’inici de la Setmana Santa«, explicaven en COPE ALCOI Asun Jordà i Alfredo Ruiz; Presidents de la Confraria del Crist dels Llauradors que enguany s’encarrega de coordinar els diferents actes.

Benedicció a Muro davant l’ermita

En el cas de Muro la benedicció de rams es farà a les portes de l’ermita de la Verge dels Desemparats a partir de les 11:30h del matí. Després començarà la processó cap a la parròquia i en la mateixa els xiquets de Primera Comunió portaran la creu. Dins del temple s’oficiarà la missa solemne «és un acte amb molta tradició al poble i la gent sempre participa de forma destacada en comparació amb altres processons«, assenyala Fran Català com a President de la Junta de Germandats.

Les benediccions de palmes, i posteriors misses, es repetiran amb idèntiques característiques a altres poblacions com Agres, Alfafara, Penàguila, Banyeres de Mariola, Ibi, Onil, Castalla o Beniarrés.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *