Cocentaina aprova el Pressupost Municipal per a 2022

El plenari de l’Ajuntament de Cocentaina va aprovar dijous passat el Pressupost Municipal per a 2022, uns comptes que superen els 11 milions d’euros i que s’incrementen un 2’48% més respecte de l’any anterior. Aquests van tirar endavant amb el vot favorable del Partit Socialista, PP, Ciutadans i Unides Podem-Esquerra Unida mentre que Col·lectiu 03820-Compromís foren els únics que votaren en contra.

Les línies bàsiques del Pressupost contemplen un increment del 18% per a les partides de neteja viària i de recollida de residus a causa dels nous contractes que s’han adjudicat o que estan en procés de licitació. Respecte a les inversions, destaquen 150.000€ per a la compra de nous contenidors, 145.000€ per a adequar el Centre Cultural, 95.000€ per a la millora dels Polígons Industrials i els vestidors de la piscina o els 70.000€ per a la remodelació del primer tram de Jaume I i Plaça Mossén Eugenio Raduán. D’altra banda es preveuen altres projectes per a aquest any com la rehabilitació del nucli antic amb Fons Europeus, el canvi de l’enllumenat públic per tal de millorar l’eficiència energètica, la renovació de l’Avinguda de les Moreres i el carrer Dolors, l’ampliació del Cementeri o la construcció d’un nou depòsit d’aigua.

Tot l’esmentat es completa amb una nova convocatòria de les ajudes C’CREA o amb partides específiques per a la commemoració d’algun aniversari d’entitats locals «és un pressupost realista, amb millora de serveis essencials sense incrementar cap mena de pressió fiscal als ciutadans, i ha sigut una llàstima que el Col·lectiu-Compromís haja votat en contra de totes aquestes propostes. Aquest pressupost és fruit de les diverses reunions amb els diferents partits polítics de la corporació i mostra d’això són els 14 vots a favor dels grups municipals PSOE, PP, EU-Podem i Ciutadans, amb tan sols els 3 vots en contra de Col·lectiu-Compromís, fet que demostra, una vegada més, que aquesta coalició prioritza els partidismes davant de les necessitats dels ciutadans de Cocentaina«, afirma la regidora d’Hisenda; Mariona Carbonell. Aquesta última també mostrava la seua satisfacció pel suport que havia rebut el Pressupost «s’ha fet un gran esforç per poder quadrar els ingressos amb les despeses i estic agraïda pel suport que el pressupost ha obtingut. Ara ens toca continuar per a traure de seguida el romanent de tresoreria«, concloïa Carbonell.

Finalment partides com la de la Fira de Tots Sants, la de Festes de Moros i Cristians o la de tradicions i cultura es veurean suplementades. Serà amb el romanent positiu de tresoreria.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *