Un plataner de la província candidat a arbre de l’any per la Comunitat Valenciana

L’arbre del parc del Plàtan de Biar és un dels nou candidats a Arbre d’Espanya 2023, que organitza l’ONG Boscos sense Fronteres. Després de presentar la seua candidatura i després de passar per una selecció prèvia davant un jurat, ara l’arbre de Biar s’enfronta a una votació popular per a aconseguir aquest guardó i optar així, a ser candidat a Arbre d’Europa 2023. L’exemplar és el plàtan de major tamany de la Comunitat Valenciana, i un dels majors d’Espanya, comparable, per la seua grandària, diàmetre del tronc i antiguitat, amb els existents a Aranjuez.

Amb l’objectiu d’arribar a la fase europea, l’Ajuntament ha llançat una campanya convidant a votar en la pàgina web https://arbolybosquedelaño.es la candidatura de l’arbre del plàtan. L’acció és ambiciosa i pretén mobilitzar a la Comunitat Valenciana perquè prenga partit per aquest exemplar. En aquest sentit, l’alcaldessa de Biar assenyala que “és l’únic arbre de la Comunitat Valenciana opta a aquest nomenament i per això, encoratgem a tots els valencians a votar per ell”. La campanya promocional s’inicia amb un vídeo promocional, que conta la seua història i la seua vinculació amb la població.

L’Ajuntament de Biar va presentar la candidatura d’aquest plàtan situat al parc més emblemàtic de la població per ser un exemplar singular tant en les seues característiques com espècie com en la seua vinculació amb la història i les gents del municipi. L’alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha indicat que “Biar compta en el seu terme municipal amb exemplars de gran port, d’avançada edat i de característiques singulars, però cap que estiga tan unit a població com el plàtan”. “Ha vist jugar i conversar davall de les seues branques a desenes de generacions de biarenses, és un emblema per al municipi i un atractiu turístic”.

La primera documentació que fa referència a l’esmentat arbre, considerant-ho com un element singular, data de l’any 1824 segons la informació facilitada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *