Un grup de robòtica del Campus d’Alcoi de la UPV guanya un important premi

El Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d’Alcoi de la UPV (GROMEP) va resultar guanyador de la tercera edició de l’Autonomous Driving Challenge, un concurs de vehicles autònoms dirigit a universitats. Autonomous Driving Challenge es va desenvolupar dins de la Smart City Expo World Congress de Barcelona fa unes jornades.

Aquesta vegada el grup de Generació Espontània del Campus d’Alcoi va programar un vehicle autònom per aconseguir superar 4 reptes. Segons Jaime Masiá, responsable del grup i professor del Departament d’Enginyeria Mecànica i de Materials, moltes de les universitats no han pogut participar pel gran nivell de les proves. Els reptes que s’havien d’abordar anaven de menor a major dificultat «els problemes i dificultats es van solucionar gràcies al treball i coneixements de l’equip adquirits en la universitat», va manifestar el mateix Masiá.

GROMEP aglutina a estudiants d’alguns graus impartits al Campus d’Alcoi. Concretament, en el Autonomous Driving Challenge van participar 5 estudiants del Grau en Enginyeria Mecànica i del Grau en Enginyeria Informàtica. Ells són Julen Morante, Pablo Montoyo, Elena García, Shen Gary Pernia i Daniel Gaspar «alguns d’ells ja són alumnes bastant experimentats i altres participaven per primera vegada en un concurs d’aquestes característiques. La mescla d’aquests estudiants permetrà la continuïtat del grup de Generació Espontània», afirma el mateix Jaime Masiá.

Recordar que el Grup de Robòtica i Mecatrònica de l’EPSA és un grup constituït per alumnes i professors amb la finalitat de potenciar i expandir el coneixement adquirit en el camp de la robòtica i la mecatrònica en l’entorn pròxim a la universitat. Per la seua banda el programa de Generació Espontània de la UPV és una llançadora per a iniciatives que provenen enterament dels estudiants de la universitat. Es potencia al màxim les tan aclamades competències transversals i la figura del mentor-estudiant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *