Rafael Pascual llegirà el Privilegi en la inauguració de la Fira de Cocentaina

L’emprenedor i empresari tèxtil Rafael Pascual, President d’ Aquaclean Group, llegirà el Privilegi de la Fira de Tots Sants de Cocentaina en aquest 2022. Serà el pròxim 29 d’octubre, durant la inauguració oficial del Certamen des dels balcons del Palau Comtal.

La trajectòria professional de Rafael Pascual ha estat vinculada des dels seus inicis al sector tèxtil. Segona generació del grup empresarial Textiles Pascual, ara Aquaclean Group, referent en la indústria de la zona. Es tracta d’un sòlid grup tèxtil format per 6 empreses industrials situades a l’interior de la província d’Alacant, en l’àrea d’Alcoi, Cocentaina i Muro (Grafer, Antecuir, Interfabrics, Tèxtils Pascual, Pascual i Bernabeu, Serpiscolor i Destiny), a les quals se sumen dues empreses comercialitzadores situades a Polònia i Singapur. Pascual a més, participa de manera activa com a representant del sector tèxtil i en aquest sentit, ha sigut vicepresident d’ATEVAL, president d’AITEX (2016-2020) i actualment és vocal de l’Observatori Tèxtil i Moda. Es defineix a si mateix com a emprenedor més que empresari, per la seua inquietud en temes i projectes diversos. Vinculat de manera directa amb l’emprenedoria com a mentor i impulsor de nous talents, Rafael Pascual participa en diverses empreses no tèxtils relacionades amb esdeveniments, calçat i circularitat “vull compartir aquesta distinció amb tot el sector tèxtil i els emprenedors. Entenc que Aquaclean Group, fundat pel meu pare, és un grup empresarial representatiu de la indústria tèxtil. Aquest honor que em brinden els contestans serveix, al temps, per a retre homenatge a una part molt important del teixit econòmic de la nostra zona com a font d’ocupació, riquesa i avanç social, progrés i valor afegit. M’agradaria que totes aquelles iniciatives privades que s’esforcen i mantenen la il·lusió per llançar un projecte, empresarial o personal, estiguen representades enguany amb la lectura del Privilegi de Fira de Tots Sants”, ha manifestat.

Finalment l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha explicat els motius d’aquesta elecció, “volem fer  un reconeixement a tots els empresaris que es dediquen a la indústria. La trajectòria de la família Pascual, la figura del seu pare i ara ells, els tres fills, representen a la perfecció a tot el teixit industrial de la nostra comarca que ha sabut superar les diferents crisis, estar en constant innovació i dissenyar processos que els permeten ser cada vegada més sostenibles. Cocentaina és un poble l’economia del qual està basada majoritàriament en el segon sector i és una manera de dir-los que són importantíssims per al nostre territori, que és un honor que empreses com les que componen Aquaclean Group desenvolupen la seua activitat en el nostre municipi”, ha dit.

El Privilegi, recordem, fou atorgat als contestans pel Rei Pere el Cerimoniós en 1346 i en el mateix va quedar reflectit que el municipi celebrara una Fira amb caràcter anual.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *