Mor el pintor d’Alcoi Germán Aracil

El passat dissabte va trascendir la trista notícia de la mort del pintor alcoià Germán Aracil als 57 anys. Ens deixa tot un referent de l’art, amb obres en les quals destacava l’ús que feia de la tècnica pastel, i ho fa després d’una malaltia que ha patit en els últims mesos.

Aracil comptava amb una rellevant trajectòria que el va portar a realitzar nombroses exposicions tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. A més va executar el cartell de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi de l’any 2007 mentre que la seua obra està present en col·leccions privades i a institucions de diferents parts del món com els Estats Units, Brasil. Suïssa o el Japó; entre altres.

La mort de Germán Aracil ha causat molta commoció a Alcoi donat que era molt conegut i estimat. La capella ardent està instal·lada a la sala número 1 del Tanatori Sant Jordi d’Alcoi i el funeral estava previst per a aquest dilluns, a les 12:00h del migdia, a la Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc. Descanse en pau.

El pintor que va plasmar a Carlos Herrera en un quadre

German Aracil mantenia una profunda amistat des de feia anys amb Carlos Herrera i el comunicador havia adquirit en més d’una ocasió alguns quadres de l’extensa col·lecció pictòrica de l’artista. Açò va propiciar que Aracil pintara un quadre que li va regalar l’any passat a Herrera on ell era el protagonista «em va passar una foto que es va fer en un viatge a Dubai, que li agrada molt, i em va demanar que si podia fer-li un retrat a partir d’aquesta imatge. Em vaig posar ràpidament a ferla i li la vam poder entregar el dia del seu aniversari. Va quedar molt content pel resultat«, ens contava el creador en COPE ALCOI a l’estiu de 2020.

Cal assenyalar que Germán Aracil ja havia pintat anys arrere a la filla de Carlos Herrera i Mariló Montero, la model Rocío Crusset. A més el locutor li va prometre al nostre artista poder visitar Alcoi per a conéixer la ciutat i viure en primera persona les Festes de Moros i Cristians.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *