‘Miguel Hernández, a plena luz’, una mostra dedicada al poeta oriolà

La Diputació d’Alacant acull per primera vegada l’exposició ‘Miguel Hernández, a plena luz, una mostra dedicada a la vida i obra del poeta oriolà. Aquesta exposició fou inaugurada la passada setmana i es podrà visitar fins al 28 de març en el Palau Provincial de la capital provincial.

‘Miguel Hernández, a plena luzestà concebuda en deu espais o blocs temàtics i cronològics: Gènesi, Religió, Eros i altres símbols, Ideologia, Amor, Guerra, Presó, Mort, Resurrecció i Literatura. La selecció inclou 15 unitats considerades obra artística i 87 d’hemeroteca, correspondència, fotografies, documentació personal i monografies. També destaca un retrat creat per Antonio Buero Vallejo i cartes dirigides a la seua dona Josefina Manresa així com a destacats escriptors com Pablo Neruda; entre molts altres. Tot l’esmentat es completa amb cartells, textos del poeta i diaris de l’època que formen un complet recorregut per la vida i obra de Miguel Hernández.

L’exposició està promoguda per la Diputació de Jaén que té com a finalitat mantenir viva la figura i obra del poeta Miguel Hernández, nascut el 30 d’octubre de l’any 1910 a Orihuela (Alacant), i casat amb Josefina Manresa, natural de Quesada (Jaén). Amb la posada en marxa d’aquesta exposició s’inicia un vincle entre Alacant i Jaén, unió que se subscriu amb un acord d’actuacions conjuntes entre les dues diputacions provincials entorn del mateix Miguel Hernández.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *