La Font Roja d’Alcoi es desperta amb una lleugera capa de neu

Ha tardat en arribar però el fred ja està ací. Les primeres enfarinades ja s’han deixat veure a la Font Roja d’Alcoi. El parc es despertava aquest dimecres amb una lleugera capa de neu. I és que en el punt més alt, en el Menejador, han baixat considerablement les màximes i les mínimes respecte a dies anteriors.

Aquest dimecres les temperatures no arribaran a 1ºC en les hores centrals del dia, segons AVAMET. Per contra, poden baixar fins els -3,2ºC. Una diferència considerable, inclús, respecte a ahir, quan les màximes van alcançar els 9,4ºC i les mínimes l’1,1ºC. Comencen a notar-se els efectes de la borrasca Gérard, que en les últimes jornades ha provocat importants ràfegues de vent a la ciutat i que aquest dimarts superaven -en alguns moments del matí- els 100 kilòmetres per hora. Hui, segons AEMET, les ràfegues es relaxaran i podran arribar als 40 km/h. Això sí, encara es manté a tot l’interior d’Alacant l’alerta groga per risc de vent.

Al municipi la temperatura pot arribar hui fins als 7ºC i no baixaran dels 2ºC. A la resta de la comarca es nota també un descens respecte a dies anteriors. A Banyeres de Mariola, màximes de 61C i mínimes d’1ºC. A Cocentaina (4ºC-10ºC) i Muro (4-11ºC), no obstant, les temperatures seran lleguerament majors.

Incidències per forts vents

En les últimes jornades la situació meteorològica ha obligat al Consorci Provincial de Bombers d’Alacant a intervindre en alguns punts de la província. L’últim dia ha deixat 93 actuacions dels bombers en situacions que poden afectar als vinanats i al tràfic. Destaquen les intervencions en municipis com Alcoi, Villena o Orihuela, entre les que es troben espreniments de teulades, rebles que cauen de façanes, caigudes de branques o arbres, caiguda de cablejat de telefonia i cartelleria que es vola.

Imatge: GVA Parcs Naturals

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *