La Fireta torna a Muro amb una completa oferta comercial i cultural

La Fireta de Sant Antoni de Muro torna a cridar a la porta i aquest municipi del Comtat ja ho té tot preparat per a reviure una tradició que data de l’any 1738, un certamen que a més enguany es viurà amb plena normalitat, així com sense cap restricció derivada de la pandèmia. En aquesta ocasió seran més de setanta els expositors que es repartiran pel barri antic del municipi i que estaran situats en dues zones diferenciades com són el Mercat Medieval i una àrea comercial en la qual trobarem estands amb una completa varietat de productes entre els quals cal esmentar joguets, roba o bijuteria.

D’altra banda, hi haurà una mostra d’animals en el Parc del Batà que se sumarà a l’exhibició de munta i domatge de cavalls prevista per al dissabte 21 de gener a les 16:30h en el Camp del Patronat. També tornen els espectacles de carrer, les propostes per als més xicotets a l’entorn de la Plaça Palacio, la gastronomia en El Matzem i un ampli ventall de propostes culturals com un concert per a commemorar el quaranta aniversari de La Xafigà el mateix dissabte o el Aplec de Danses del diumenge al matí en el qual participaran aquesta última agrupació musical al costat del Grup de Danses Baladre de Muro i el Grup de Danses Carrascal d’Alcoi.

Un altre dels plats forts són les visites guiades al campanar de la Parròquia de Sant Joan Baptista que farà la Colla de Campaners del Comtat amb la possibilitat també de veure els repics o voltejos que s’executaran al llarg de tot el cap de setmana “estem davant una cita que és tot un motor econòmic per al poble en un mes de gener que sempre és complicat perquè venim de les festes nadalenques. Gràcies a la Fireta s’omplin els nostres bars i restaurants mentre que el comerç local fa negoci perquè fins ací s’acosten visitants de tota la comarca”, comentava aquesta setmana Aida Martínez; l’edil de Turisme a Muro.

La Fireta serà inaugurada el dissabte a les 11:30h amb el pregó, el cant de la cançó popular del ‘Tío Pep’ i un homenatge a ‘Ca Sanchis’ per la seua trajectòria comercial a Muro que es remunta a fa quasi cent anys. Ja el diumenge, a última hora de la vesprada, es desenvoluparà la clausura amb una actuació del Mag Hugo que inclourà també el tret de focs artificials.

L’oferta cultural torna amb més força

La Fireta de Sant Antoni també destaca per la seua ferma aposta per la cultura i al costat de les activitats o espectacles s’han organitzat també exposicions en les quals les entitats locals tenen un destacat protagonisme. Aquesta vegada són una vintena de mostres les que trobarem a Muro promogudes per col·lectius com En Camí, les Mestresses de casa, la Junta de Festes, Càritas, El Tapis, els Júniors, l’Associació d’Amics dels Bonsais, Ponts d’Igualtat o ACOVIFA; entre moltes altres. Un dels plats forts és la presència d’una recreació del Tren dels Anglesos a la Sala Expositiva de l’Arxiu “tindrem les maquetes que vindran des d’Almoines i en les quals es mostrarà el recorregut que feia aquest ferrocarril mentre que en el ‘Moll de l’Estació’ estarà el circuit de cinc polzades en el qual la gent podrà pujar-se als vagons”, informava la regidora de Cultura; Xelo Cascant. Finalment, la Fireta inclou l’homenatge a Sant Antoni amb una missa i benedicció d’animals en el seu honor que es farà en l’ermita del sant el dimarts a les onze del matí coincidint amb la festivitat d’aquest.

Aquest ritual es repetirà el diumenge al migdia en la parròquia de Sant Joan Baptista i després, a les 17:00h, tindrà lloc la romeria acompanyant a la mateixa imatge de Sant Antoni pels carrers de Muro fins al seu ermitori situat al costat de la carretera nacional 340.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *