La Fira de Tots Sants de Cocentaina apuesta por la gastronomía con la presencia de Rubén Fenollar
L’Espai Gastronòmic Rubén Fenollar es consolida un any més com un dels principals atractius de la Fira de Tots Sants, oferint tres jornades dedicades a la cuina mediterrània, el producte local i els sabors artesans. Situat a El Camet (Plaça Anselmo Martí), l’espai obrirà les seues portes del 31 d’octubre al 2 de novembre amb una programació plena de showcookings, degustacions, tastos i demostracions de mestres artesans.
La inauguració del divendres 31 estarà dedicada als productes agroalimentaris artesanals, amb activitats com “Formatges i embotits locals”, “El món del cafè” i “El torró”, tancant la jornada amb un showcooking de cuina d’aprofitament amb receptes sostenibles i creatives. L’1 de novembre serà el torn de les Cuines del Mediterrani, amb Romania com a país convidat, de la mà de Casa Mediterrani. La jornada inclourà arrossos, rebosteria tradicional contestana de Leyre Vaello i la esperada demostració conjunta de Rubén Fenollar i Dani García Peinado, conegut com “el Xef de l’AOVE”, titulada “L’AOVE i el Bocuse d’Or”, que conclourà amb una exhibició de “Tapes d’Espanya i gastronomia pel món”. Ja el dissabte 2 de novembre estarà dedicat als sabors artesans, amb demostracions sobre embotits, pastisseria local i oficis tradicionals, i finalitzarà amb una gran paella elaborada amb producte de Cocentaina, tancant així tres dies dedicats a la creativitat, la tradició i el gust pel territori “l’Espai Gastronòmic Rubén Fenollar és una aposta per a la promoció del nostre patrimoni alimentari, una manera de donar a conéixer els sabors que ens identifiquen i de posar en valor els professionals i productors que hi ha darrere”, assenyala la regidora de Fira, Marcela Richart.
Cal recordar que l’espai gastronòmic de Rubén Fenollar era una de les principals apostes també per a la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2024, edició que va quedar deslluïda per la tragèdia de la DANA que va arrasar bona part de la província de València el 29 d’octubre. La proposta arriba de nou enguany amb l’objectiu de convertir-se en un atractiu de la 679a edició del certamen contestà.

