‘Gladiadores’ arrasa al Museu Arqueològic d’Alacant

El Museu Arqueològic d’Alacant ha conclòs el seu horari especial estival amb 43.524 visites registrades des que es va començar a aplicar el dia 1 de juliol fins al diumenge 18 de setembre. Les xifres aconseguides confirmen la recuperació dels índexs anteriors a la pandèmia i situen l’estiu de 2022 com un dels millors de l’última dècada, quant al nombre de persones que van passar pel centre cultural de la Diputació d’Alacant.

La principal exposició temporal del MARQ, organitzada amb el Coliseu de Roma i al costat de huit museus italians, ha rebut a un total de 73.959 persones des que es va inaugurar el passat 13 d’abril. El museu acull a més una altra important mostra internacional, “El Guerrero Atlántico”, amb tres peces úniques declarades tresors nacionals de Portugal que han sigut reunides per primera vegada per a ser exposades a Alacant, on romandran fins al pròxim 23 octubre. A partir d’ara, totes dues col·leccions es podran visitar en horari d’hivern, de 10.00 a 19.00 hores «aquestes xifres evidencien l’èxit de l’exposició ‘Gladiadores. Héroes del Coliseo’, que es consolida com una de les mostres favorites dels últims anys en el MARQ. Una de les mesures preses per a facilitar major accés del públic ha sigut la implantació d’un horari estival excepcional, fins a les 23.00 hores de manera ininterrompuda, amb el qual hem volgut introduir el concepte de museu nocturn. Tot açò ha donat molts bons resultats«, va manifestar al respecte Júlia Parra, Diputada de Cultura.

Des de 2013, el museu ha rebut una mitjana de 21.500 visitants al juliol i agost, registre que enguany s’ha superat àmpliament amb prop de 35.000 usuaris, és a dir, 13.500 per damunt de la mitjana. Destaca, a més, la recepció de persones de nacionalitats procedents de tots els continents, principalment espanyols -que representen més del 80%-, però també durant aquest exercici han tingut una notable presència ciutadans d’altres estats d’Europa, sobretot de Gran Bretanya, França, Itàlia i països nòrdics i de l’est, a més de turistes procedents d’Amèrica, Oceania i Àsia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *