Front comú per a aconseguir que el toc manual de campanes siga Patrimoni de la Humanitat

La Colla de Campaners del Comtat va donar suport el passat diumenge a la candidatura perquè el toc manual de campanes siga declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. Fou en el transcurs d’un acte que va tindre lloc a Albaida i que va comptar amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com de l’Ambaixador d’Espanya davant la UNESCO; José Manuel Rodríguez Uribes.

Aquesta agrupació, nascuda a les nostres comarques allà per l’any 2017, ha estat aquest dimecres en el programa #LaNostraFesta de COPE ALCOI i els membres de la mateixa han destacat la importància que els tocs manuals aconseguisquen ser Patrimoni de la Humanitat. Asseguren que aquest fet donaria protecció a un element que és tan característic als pobles de la terra valenciana, però també a bona part dels països del món «les campanes donen solemnitat a les nostres Festes, marquen les hores cada dia i assenyalen moments importants de la història. Estem davant d’un llenguatge universal i si aconseguim que aquesta proposta vaja a bon part es garantirà la pervivència dels tocs manuals de cara al futur«, explicaven al respecte Xavi Calvo (Muro), Gonzalo Alemany (L’Orxa) i Jorge Ferri (Agres); membres de Campaners del Comtat.

Els Campaners del Comtat han aprofitat també per a recordar-nos totes les activitats que porten endavant als nostres pobles i entre les quals destaquen les rutes per a descobrir ‘El Llenguatge de les Campanes’, una iniciativa promoguda per la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat que cada vegada compta amb més participació de persones de totes les edats. A més han recordat la seua presència a molts municipis del Comtat per a realitzar tocs manuals durant les festes patronals o la conservació del patrimoni que tenim als campanars de la comarca. En aquest últim cas han fet referència a la restauració de l’antiga campana de l’ermita de Sant Antoni o la matraca del campanar de la Parròquia a Muro i la restauració d’un dels bronzes del Santuari de la Mare de Déu d’Agres amb el suport del Col·legi Sant Roc d’Alcoi.

Pots escoltar l’entrevista ací:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *