Estem a favor d’Alcoinnova i plantegem un lloc alternatiu

Artículo de Opinión de Antonio Francés, alcalde de Alcoy

Al plenari que vam celebrar de forma extraordinària el passat dilluns vam aprovar plantejar un nou recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient per la qual s’aprova definitivament l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) Alcoinnova, el motiu d’aquest recurs, en contra del que volen fer alguns, no és que estem en contra del projecte de l’empresa alcoiana La Española, ni som contraris al progrés d’Alcoi, al contrari, nosaltres pensem en el futur de la nostra ciutat.

La nostra intenció és poder ser partícips del que és fa a Alcoi, i els informes tècnics, tant d’urbanisme, com d’arquitectura són contraris a la ubicació del projecte Alcoinnova a la zona de La Canal pel risc mediambiental que suposa. Els informes els vam enviar a la Generalitat, que va respondre totes les al·legacions, excepte les que vam plantejar des del Govern Municipal, on incloíem aquests informes contraris.

Durant el període que duem gestionant Alcoi, per a nosaltres l’opinió dels tècnics de l’Ajuntament sempre ha estat la prioritària, un exemple el tenim a La Rosaleda, doncs a Alcoinnova pensem el mateix, volem que el nostre Ajuntament tinga el poder de decisió del que es fa als seu municipi. EL PP des de Valencia no pot imposar a tots els alcoians i alcoianes una decisió com esta sense ni tan sols escoltar-nos, i decidir ells quins riscos i quins no podem assumir a Alcoi.

Quan vam anar a la Generalitat vam descobrir el darrer informe de la Confederació Hidrogràfica del Xuquer que adverteix del risc de contaminació de l’Aqüífer del Molinar si La Española es traslladara a La Canal.

Una prova més de que no estem en contra del projecte és que plantegem alternatives, la més idònia és la de Pagos, tal i com reafirmen els tècnics, evita qualsevol risc mediambiental per al futur d’Alcoi, a més el terrenys són més barats, allí disposem de 274.000 metres quadrats de sòl per a realitzar el parc tecnològic, al costat de l’autovia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *