«En 2023 començarà a donar-se resposta a moltes reivindicacions històriques d’Alcoi»

L’any 2022 ja és història i arriba el moment de recordar tot el que ens han deixat els últims dotze mesos a la nostra ciutat. Un dels qui ja ha fet balanç es l’alcalde d’Alcoi, el qual ha passat pels estudis de COPE ALCOI en aquest dilluns amb la intenció de posar també l’accent en els reptes que cal superar en aquest 2023 que acaba de començar.

Toni Francés ha qualificat l’esmentat 2022 com l’any del renaixement després de la pandèmia i ha destacat la il·lusió amb la qual la ciutat s’ha retrobat amb les seues tradicions més estimades com les Festes de Moros i Cristians. El primer edil no ha ocultat que també han sigut mesos difícils per la situació que ha portat la Guerra d’Ucraïna en l’àmbit econòmic global «la pujada de preus també ens ha afectat ací en Alcoi i, per exemple, en la llum passarem d’una factura d’1 milió d’euros als 4 milions d’euros; un fet que ens porta a prioritzar en aquelles coses que són més urgents«, ha dit.

L’alcalde ha afirmat que en el 2023 començarà a donar-se resposta a qüestions importants per a la ciutat com la falta de sòl industrial. En aquest sentit ha parlat del resultat que ha revelat l’estudi encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi i la Cambra de Comerç «estem davant d’una oportunitat que la ciutat no pot deixar perdre. La Canal Sud és una zona que ens obri les portes amb indústries que siguen, des del punt de vista mediambiental, a indústries no contaminants o de logística«. També ha fet referència a les comunicacions i a les obres per a la millora del tren Alcoi-Xàtiva «soc conscient que costa de creure que vaja a fer-se una intervenció com aquesta, després de tantes promeses, però ha hagut de ser el Govern de Pedro Sànchez el qui ha donat un gran impuls per a modernitzar la línia amb una inversió de 150 milions per a tal fi contemplada per ADIF«, ha sentenciat. Per últim ha fet referència als Fons Europeus Next Generation que seguiran arribant a Alcoi «superem ja els 22 milions d’euros i encara queda més finançament per vindre. Som una de les ciutats que més quantia econòmica ha rebut i això és fruit del treball que hem anat fent durant els onze anys que portem governant».

El també candidat pel PSOE en les Eleccions Municipals del pròxim mes de maig ha afirmat en clau electoral que en les pròximes setmanes aniran perfilant-se la llista i el programa amb els quals concorreran els socialistes alcoians als comicis. De moment Francés no pensa en el 28 de maig «estic centrat en Alcoi i en fer realitat tots eixos projectes que tenim damunt de la taula ara mateix«, ha conclòs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *