Els transportistes de Cocentaina celebraren la festivitat de Sant Cristòfol

Els transportistes de Cocentaina van tornar al paratge de Sant Cristòfol el passat cap de setmana per tal de celebrar la tradicional festivitat del patró dels conductors. Els actes van tindre lloc el dissabte 10 de juliol, coincidint amb el dia en el qual es commemora la festa litúrgica del Sant, i les celebracions van comptar amb les oportunes mesures de seguretat per tal de previndre el Coronavirus.

La jornada va arrancar amb el volteig de la campana de l’ermitori dedicat al mateix Sant Cristòfol i des de bon matí el seu so alegre es va poder escoltar des de les casetes situades als peus de la Serra de Mariola i des de la partida de La Plana. Ja a les 09:00h es va oficiar la missa solemne davant el retaule dedicat al patró dels conductors i l’ofici religiós va anar a càrrec del titular de la Parròquia de Santa Maria, Mossén Eduardo Rengel. En finalitzar la mateixa, a la replaça central del paratge i davant de l’ermita, es va efectuar la benedicció dels vehicles per tal que Sant Cristòfol done protecció als xòfers al llarg del pròxim any. D’aquesta forma va concloure una festa íntima però que també està molt arrelada a Cocentaina, municipi on el sector del transport compta amb una extensa tradició.

Recordar que Sant Cristòfol també té a la Vila Comtal amb una Confraria, que aglutina al gremi, i que participa cada any en la Setmana Santa Contestana. De fet Cocentaina és l’únic municipi d’Espanya on la processó del Sant Soterrar del Divendres Sant és iniciada per una creu dedicada a Sant Cristòfol i per la seua imatge. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *