Els pobles del Comtat llancen les seues propostes al Pla d’Acció Territorial

Cocentaina va acollir el passat divendres la reunió dels pobles de la comarca per conèixer el Pla d’Acció Territorial (PAT) del consorci de les Comarques Centrals Valencianes. L’encontre es va fer a petició de la Secretària Autonòmica de Política Territorial, Imma Orozco, i aquesta va estar acompanyada de la Directora General, Rosa Pardo, i del President de les Comarques Centrals, Roberto Granero.

Els representants dels municipis de la comarca van poder traslladar a la senyora Orozco les necessitats i propostes dels seus municipis per ser considerats dins del PAT. Aquest procés participatiu està portant-se a terme en totes les comarques del consorci i s’espera que en el termini de 6 mesos done pas al document final «Cocentaina va ser municipi fundador d’aquest consorci i seguim apostant per un model econòmic que redistribuïsca millor els recursos valencians i aconseguisca, així, una descentralització de les àrees metropolitanes més potents que envolten a les Comarques Centrals, com són l’àrea de València i la d’Alacant-Elx. Amb el Pla d’Acció busquem una ferramenta per a la vertebració equilibrada del territori«, assegura l’alcaldessa de la Vila Comtal; Mireia Estepa.

Recordar que el PAT és un document que naix amb la intenció de cohesionar l’infraestructura verda, dotar d’una bona xarxa de mobilitat, garantir una gestió més adequada del sòl i definir una marca d’activitat econòmica pròpia per a la zona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *