El sector del joguet exposa el seu producte a la Fira de Nuremberg

Les empreses jogueteres de la Foia de Castalla són presents aquests dies en la Fira Internacional del sector que es desenvolupa a Nuremberg. Són, en general, un total de 39 de la Comunitat Valenciana les que acudeixen a la que és considerada com una de les principals cites comercials del joc i l’entreteniment.

El Conseller Rafael Climent recorria ahir un esdeveniment on es mostren les col·leccions de nines i peluixos, articles de modelisme, hobby, bricolatge, entre altres. En aquest sentit destacava l’aposta del seu departament pel joguet de la Comunitat, un sector «que s’està adaptant a les demandes i preferències dels consumidors i que aposta per la qualitat i el valor afegit com a senyals d’identitat«, va dir. A més va asseverar que «és fundamenteal fer costat a les empreses que han sabut adaptar-se als nous canvis i enfortir la seua internacionalització. Marca, qualitat, valor afegit, saber fer, artesania, són algunes de les característiques del joguet de la Comunitat Valenciana”, va indicar avançant també que Economia Sostenible s’han concedit ajudes al sector per valor de 30’5 milions d’euros en el període 2015-2022. Finalment va advocar per portar a València la Fira del Joguet «estem treballant perquè la nostra Comunitat recupere els principals esdeveniments firals dels nostres sectors«, va concloure.

Les exportacions a la Comunitat Valenciana

Les exportacions de joguet de la Comunitat Valenciana mantenen una tendència a l’alça en 2022. En el període gener – novembre de 2022 les exportacions de joguet han aconseguit un valor de 239 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 11’8% respecte al mateix període de l’any anterior. La Comunitat Valenciana se situa com la segona Comunitat Autònoma més exportadora d’aquests productes, amb un 12’6% de les exportacions espanyoles de joguet. Els principals destins de les exportacions de joguet de la Comunitat Valenciana són Portugal, amb el 22’2% de les exportacions, seguit de França, amb el 12’4%, Itàlia, amb un 11’1%, Alemanya, amb un 9’4% i Grècia, amb un 9’2% del total. Destaca un augment  de les exportacions amb destinació a Portugal, situat en un 34’3% i Alemanya, amb un 25’4%.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *