Dinars i sopars d’empresa, un incentiu també per a l’hostaleria d’Alcoi per Nadal
Els restaurants d’Alcoi han penjat el cartell de complet en aquests primers dies de desembre a causa de l’elevada demanda de dinars i sopars d’empresa, que han marcat l’inici de la campanya nadalenca a la ciutat i que encara s’intensificaran de cara al pròxim cap de setmana. Les reserves es van començar a fer amb diversos mesos d’antelació i, a hores d’ara, és pràcticament impossible trobar una taula lliure per als dies forts de les festes.
Després d’aquest intens inici provocat pels esdeveniments d’empresa, també s’ha registrat una gran demanda per a altres dates assenyalades com el tradicional dinar de Nit de Nadal, el sopar del 25 de desembre o el ja consolidat costum de celebrar el Cap d’Any a migdia. A això s’afegeixen jornades especialment concorregudes a Alcoi com La Burrita (4 de gener), la Cavalcada (5 de gener) o el Dia de Reis, per a les quals trobar disponibilitat és pràcticament impossible. «Les empreses han sigut les primeres a reservar i això ha fet que a principis de desembre ja estiguérem pràcticament complets. Cada any s’avancen més les reserves, perquè la gent vol assegurar-se un bon lloc, i estem molt satisfets. Este cap de setmana serà molt complet, però el següent, 20 i 21 de desembre, encara més, ja que a les empreses se sumen grups d’amics i fins i tot famílies que comencen a celebrar el Nadal», explica Elisabeth Vidal, al front del restaurant del Círculo Industrial de la capital de l’Alcoià.
A més dels dies tradicionals, l’hostaleria alcoiana també registra un notable moviment en les jornades intermèdies entre les principals dates festives. I és que molts grups aprofiten per a celebrar trobades amb companys de feina, amistats o membres d’activitats com gimnàs o classes, contribuint al fet que els restaurants mantinguen una activitat plena fins pràcticament després del Dia de Reis.

