Cocentaina viu amb fervor els dies grans de la seua Setmana Santa

Cocentaina s’endinsa en la Setmana Santa i ho fa revivint al carrer, o amb els cultes a l’interior de les esglésies, una tradició que està profundament arrelada en el municipi. La Confraria de Jesús de l’Hort coordina enguany l’organització de la Setmana Santa Contestana i el gruix de la programació arranca aquest dissabte a la vesprada, a les 20:00h, amb la representació de La Passió pels carrers de la capital del Comtat en una proposta que fan possible més de 200 actors. Des del Pla de la Font començarà una escenificació el moment de la qual més destacat és la recreació de la pujada a la Muntanya Calvari al carrer Santíssim Trinidad, en la part alta del qual i als peus de la Serra de Mariola, es reprodueix La Crucifixió.

La benedicció de palmes en el Convent dels Franciscans, a les 11:00h de demà, iniciarà una intensa jornada de Diumenge de Rams que continuarà amb la processó fins al Pla seguida de la missa de campanya davant el Palau Comtal. A la vesprada hi haurà Viacrucis en el calvari del Convent a les 17:30h, i a les huit eixirà la imatge de La Dolorosa en processó des de la parròquia del Salvador. Els actes se succeiran durant els primers dies de la Setmana Santa destacant l’Oració de Getsemaní Dilluns Sant a les 20:15h en els franciscans, celebracions penitencials Dimarts Sant en alguns temples de la Vila Comtal o el tridu al Nazareno entre dilluns i dimecres, a les 18:30h, en el Monestir de les Clarisses. I abans dels dies del Tridu Pasqual serà el moment de la processó del Nazareno, a partir de les 21:00h del Dimecres Sant, des de la mateixa església de la Mare de Déu del Miracle.

En els dies del Tríduo Pascual destaca la Missa Vespertina del Sopar del Senyor que se celebrarà Dijous Sant en cada església de la Vila Comtal mentre que a la nit serà el torn de la tradicional Visita als Monuments finalitzant la jornada amb la Processó del Silenci, que partirà des de l’església de Santa María a la mitjanit per a acompanyar a la talle del Crist dels Llauradors. Divendres Sant se celebrarà el Viacrucis interparroquial, a les 08:00h des de la Parròquia del Salvador, i entre el mitjà i la vesprada es duran a terme els oficis de la Passió i Mort de Crist en els diferents temples. A les 20:30h, des de Santa María, començarà la processó del Sant Enterrament en la qual prenen part les huit confraries de la Setmana Santa Contestana amb la particularitat que la imatge de Sant Cristòfol obri la comitiva donant pas a les següents imatges.

La Vigília Pasqual en la nit del Dissabte Sant, en cada església, servirà per a commemorar la Resurrecció de Crist i ja en la nit de Pasqua eixirà al carrer la processó de la Trobada Gloriosa pels carrers del barri del Raval des de la Parròquia del Salvador. Diumenge de Pasqua està reservat per a la solemne eucaristia en els horaris habituals d’un diumenge, eucaristies que tindran lloc tant a les esglésies del Salvador i de Santa María com en el Convent dels Franciscans i el Monestir de la Mare de Déu.

 

Ací pots escoltar l’entrevista que hem mantingut abans de l’inici de la Setmana Santa amb la Confraria de Jesús de l’Hort, encarregada de coordinar enguany els diferents actes:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *