Cocentaina aposta per un Centre d’Interpretació de la Serra de Mariola en Sant Cristòfol

L’Ajuntament de Cocentaina continua apostant per la creació d’un Centre d’Interpretació del Parc Natural de la Serra de Mariola. Des del mateix Consistori hi han mantingut una reunió recentment amb la cap de servei d’Espais Naturals Protegits de la Generalitat Valenciana, Felicidad Cuesta, i el Director Conservador del Parc Natural de la Serra de Mariola, Salvador Palop, per tal de començar a definir aquest interessant projecte.

El Centre d’Interpretació estaria situat a l’edifici de propietat municipal ubicat al Paratge de Sant Cristòfol i estaria dotat amb l’equipament necessari per a la divulgació i educació ambiental així com amb personal, tant guies mediambientals com una brigada de conservació i manteniment. A partir de l’acord d’aquesta reunió, Conselleria començarà a elaborar el conveni que haurà de subscriure amb el mateix Ajuntament de Cocentaina i que culminarà amb la instal·lació del mencionat Centre d’Interpretació. El procés pot tindre una duració de dos anys i el Consistori contestà també planteja que una part de l’immoble existent es puga mantindre com a servei de bar i l’altra aculla el centre d’interpretació «aquesta infraestructura passarà a ser un punt de referència del Parc Natural, amb una ubicació idònia, ja que bona part dels senders i camins de la Serra de Mariola tenen inici a aquest paratge, de forma que els visitants del Parc podran rebre tota la informació d’aquest, abans d’iniciar les rutes«, afirma la regidora de Medi Ambient de Cocentaina; Eugenia Miguel.

Les representants de les dues entitats participants en la reunió es van mostrar molt il·lusionades amb aquest projecte pels beneficis que aportarà tant a la població de Cocentaina com al Parc Natural de la Serra de Mariola.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *