Viure a Alcoi s’encareix: es paga un 6% de lloguer més que fa un any

Cada vegada costa més pagar el lloguer. I Alcoi no és, precisament, una excepció. A sis euros al mes es lloga el metre quadrat actualment a la nostra ciutat, un 6,3% més que fa just un any, segons dades d’un conegut portal immobiliari.

En el cas d’un habitatge de 60 metres quadrats, per exemple, parlaríem un preu mitjà de lloguer de 360 euros mensuals. I per a una de 100 metres quadrats, la xifra ascendiria fins als 600 euros.

Esta situació complica que les famílies puguen pagar el lloguer, la qual cosa ha disparat el nombre de peticions en les ajudes que ofereix la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat per a fer front a esta despesa. S’han registrat 134 sol·licituds, 40 més que en 2022. I d’estes 134, 99 són peticions de veïns d’Alcoi. A Muro corresponen 26 peticions i a Cocentaina, 9.

Però, a què es deu esta pujada exponencial del preu dels lloguers? Explica José Ramón Zurdo, director general de l’Agència Negociadora del Lloguer, que les limitacions als arrendadors estan provocant que baixe l’oferta d’habitatges i, per consegüent, que pugen els preus. «Molts arrendadors -quan acaben els arrendaments-, davant eixes limitacions que se’ls estan imposant, opten per la venda o per una altra mena de lloguers molt menys intervinguts. Per exemple, els lloguers de temporada. Si es contrau l’oferta i hi ha una alta demanda, ja tenim una justificació de per què pugen els lloguers», ha assegurat en declaracions a Cope Alcoi.

La solució estaria, per tant, a augmentar l’oferta. «Cal fer que els arrendadors traguen més habitatges a lloguer. En este moment s’entén que a Espanya hi ha prop de dos milions d’habitatges buits. Si estes isqueren al mercat, tindria una relació directa amb els preus i estos baixarien»

Una altra conseqüència és l’augment dels requisits per a poder accedir a un habitatge. I això té una repercussió important en els joves arrendataris. «Davant el risc que suposa ara per a un arrendador que hi haja un impagament, que pot tardar fins a dos anys a recuperar la seua casa, compensa eixe major risc exigint molts més requisits als arrendataris», assegura Zurdo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *