Sense mítings i propaganda, així es viu la campanya electoral en xicotetes localitats com Tollos

Queden a penes uns dies perquè acabe la campanya electoral, abans d’eixa cita amb les urnes del pròxim diumenge 28 de maig. Dues setmanes de mítings polítics, propaganda i cartells empaperant els carrers de les ciutats.

No obstant això, hi ha poblacions que semblen viure una altra realitat. Xicotetes localitats com Tollos -de 30 habitants- en les quals la vida continua com si les Eleccions no estigueren molt a la vora. Ni cartells, ni actes polítics. “Ací és molt tranquil. La vida continua igual, excepte eixe dia, en el qual hi ha una mica més de tràfec i moviment. És tot molt familiar”, ha comptat Félix Frau, alcalde i candidat del Partit Popular (PP) en el municipi.

I no és perquè no tinguen l’opció. El partit els ofereix la possibilitat, però ells opten per rebutjar-la. Moltes vegades, a més, les formacions que governen ni tan sols tenen una oposició real. En el cas de Tollos, l’alternativa a Frau la formen candidats ‘paracaigudista’. Persones que el partit col·loca, però sense cap vinculació amb el poble. “Són persones que no coneixem. El lògic és que siga una persona que la gent conega i que estiga compromesa amb el poble”, opina Frau.

Però és que aquests candidats tampoc celebren actes per a donar-se a conéixer. Almenys, a Tollos. “Ací no, però en pobles pròxims sí que hi ha hagut gent repartint ‘marxandatge’ del partit”. I una vegada passen les Eleccions, llevat que entren com a regidors, eixes persones desapareixen.

El dia de les Eleccions

Tranquil·litat i familiaritat. Així defineix Frau el procés electoral. I també el propi dia de les votacions que, a causa de l’escassa població, finalitza prompte. Solen ser els primers a presentar els resultats en el jutjat. “Hi ha hagut alguns anys en què es feien apostes per a veure quin era el primer poble a portar el resultat electoral”, conclou el candidat popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *