PSPV i Compromís segellen a Alcoi el Pacte del Parterre

Alcoi tindrà aquest dissabte nou Govern Municipal després de les Eleccions Municipals del passat 28 de maig. Els resultats que van llançar les urnes en aquella jornada han propiciat un acord de progrés entre Partit Socialista i Compromís per a liderar un executiu d’esquerres en la capital de l’Alcoià.

Totes dues formacions, que van obtindre 9 i 3 regidors respectivament en els comicis, han formalitzat un acord per als pròxims anys que han batejat com a Pacte del Parterre en referència al lloc de la ciutat en el qual van iniciar les negociacions per a definir la coalició. Un executiu les línies bàsiques del qual s’articulen al voltant de les polítiques inclusives, la promoció econòmica, l’aposta pels serveis públics, la dinamització cultural o la indústria «treballarem per a impulsar el polígon industrial mancomunat i el context polític que ara s’obri a la comarca és favorable per a definir les línies d’aquest important projecte», manifestava en la seua primera declaració d’intencions Àlex Cerradelo, líder de Compromís, i a partir de demà vicealcalde de la ciutat.

Des del Partit Socialista valoraven molt positivament l’enteniment que hi ha hagut entre els dos partits i la bona sintonia existent des del minut zero. Toni Francés, que continuarà sent alcalde d’Alcoi, destaca la importància que s’haja format un govern de progrés i assenyala que malgrat que Guanyar no estava hui en la taula de signatura del pacte «la voluntat de negociació segueix avant per a aconseguir acords i aconseguir el màxim consens possible en la legislatura que començarà demà», va comentar el també líder dels socialistes alcoians.

Una vegada format el nou govern, arrancarà el procés per a definir els qui ocupen les diferents regidories. De moment queda clar que el PSOE assumirà Gestió Estratègica, Innovació, Universitats, Fons Europeus, Turisme, Administració local, Serviciuos Públics, Mobilitat Sostenible, Festes, Hisenda, Urbanisme, Educació, Esports, Recursos Humans, Transició Ecològica i Medi Ambient, Habitatge, Patrimoni Municipal, Seguretat Ciutadana, Emergències i protecció Civil, Modernització de l’Administració, Polítiques Inclusives, Participació Ciutadana, Gent gran, Patrimoni Cultural i Normalització Lingüística. Compromís ostentarà les àrees de Promoció Econòmica, Indústria, Comerç i Consum, Joventut, Igualtat i Diversitat, Cultura i Salut Pública.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *