Preparats més de 60.000 quilos de sal per a garantir la seguretat en les carreteres

Les carreteres de les nostres comarques ja estan llestes per a fer front al fred i les gelades. La Diputació d’Alacant ha activat esta setmana el dispositiu especial d’hivern davant la baixada de les temperatures que s’està experimentant i hi ha preparats 60.000 quilos de sal.

Són un total de 35 persones, deu camions i furgonetes, tres estendedores de sal i tres fulles llevaneu integren este servici, que té l’objectiu de reforçar la seguretat viària, l’atenció d’incidències i el manteniment de la xarxa viària provincial.

A més dels mitjans propis, la institució provincial compte per a este dispositiu amb la col·laboració de tres empreses externes amb disponibilitat permanent per a intervindre de manera immediata davant les possibles emergències que puguen sorgir.

“La finalitat d’este pla hivernal és donar una resposta ràpida i eficaç davant les inclemències meteorològiques pròpies d’esta època. El servici compta amb maquinària i equips específics per a donar cobertura en tot el territori i, encara que afortunadament encara no hem hagut de recórrer a ell, està perfectament preparat”, ha assegurat Arturo Poquet, responsable de l’àrea.

La sal es troba emmagatzemada en les diferents naus que la institució té distribuïdes per tot el territori. També es compta amb la col·laboració del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, els efectius dels quals també estan previnguts i preparats per a atendre qualsevol incidència.

La baixada de temperatures

El dispositiu està preparat per a fer front al descens dels termòmetres que s’està vivint en els últims dies. A principis d’esta setmana, a Alcoi, les temperatures mínimes van fregar els 0 °C. Este dijous els termòmetres poden baixar fins als 2 °C i el divendres, de nou, estarem prop dels 0 °C. Esta situació pot provocar gelades o fins i tot neu en les cotes més altes de les nostres comarques, per la qual cosa és necessari prendre mesures i que el dispositiu estiga operatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *