‘Mediodía Cope’ Alcoi divendres 17 de març 2023 (14:20h)

Aquest divendres hem parlat de la situació de 27 treballadors d’una empresa que opera a Alcoi que porten des de novembre sense cobrar. També hem conegut que el gimnasta alcoià Néstor Abad ha tingut un accident de trànsit al costat de la selecció espanyola de gimnàstica artística.

Sense cobrar des del passat mes de novembre. Aquesta és la situació que viuen 27 treballadors d’una empresa tèxtil que opera a Alcoi, absorbida en 2021 per la societat R. Belda Llorens.

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat la situació. Van tractar d’iniciar una negociació i diversos intents de diàleg, sense resposta i comunicacions per escrit. Finalment, l’empresa va informar els treballadors que els concedia un permís retribuït mentre es buscaven solucions. Però això no s’ha complit i la plantilla tampoc pot acollir-se a una prestació per desocupació.

“La situació ja és desesperant. Des dels serveis jurídics del sindicat estan contínuament posant-se en contacte amb els advocats de l’empresa. Tenen molt bones paraules i són molt amables, però no donen cap solució”, ha criticat Andrea Méndez, de la Permanent Sindical de la Federació Indústria de CCOO en la Comunitat Valenciana.

Des del sindicat, explica la representant en declaracions a Cope Alcoi, han optat per pressionar i presentar una denúncia a Inspecció de Treball. Si la situació no se soluciona i no hi ha avanços es plantegen altres reivindicacions com “una xiulada”.

En Cope Alcoi hem intentat posar-nos en contacte amb l’empresa per a comptar amb el seu punt de vista, però han declinat fer declaracions.

Problemes econòmics de l’empresa

Els treballadors afectats formaven part de la plantilla de Fénix Elástic, l’empresa que en 2021 va ser absorbida per R. Belda Llorens. Els problemes econòmics van portar a la tèxtil, que es dedica al doblegat de fil, a sol·licitar un ERTE a l’agost de 2022.

Va ser al novembre, després d’alguns canvis en la direcció de l’empresa, quan van començar els problemes d’impagaments a la plantilla. Des del sindicat asseguren que dies abans que els treballadors arribaren al contingent màxim dels 60 dies d’ERTE consumit, van rebre notícies que l’empresa havia patit un tall de llum per impagament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *