‘Mediodía Cope’ Alcoi dimecres 27 de març 2024 (14:20h)

Hui dijous us hem contat que els joves consideren que ampliar l’oferta de formació en FP podria ser una opció per a retindre en les nostres empreses el talent que es genera a la ciutat. També hem destacat l’increment d’habitants que ha experimentat Alcoi amb dades de l’1 de gener.

Alcoi ha començat l’any 2024 amb un nou increment d’habitants segons les xifres que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha remés a l’Ajuntament de la ciutat. En concret, a 1 de gener de 2024, teníem 60.322 i això suposa 829 més que l’1 de gener de 2023 i 1.362 més que en 2022.

Des del govern local valoren positivament aquestes dades encara que assenyalen que l’Ajuntament vol presentar una al·legació perquè, asseguren, les xifres en el padró municipal són encara majors. Això es deu al fet que l’INE no reconeix a les persones estrangeres que porten més de dos anys empadronades, si no renoven la seua situació. Malgrat aquest increment, el creixement vegetatiu continua sent negatiu pel fet que contínua morint més gent de la que naix “la ciutat és cada a dia més atractiva i que més persones estableixen ací la seua residència, atretes per les possibilitats que ofereix Alcoi, una ciutat que aposta per l’ocupació de qualitat i el talent, amb dos campus universitaris i una escola superior de disseny. Som una ciutat industrial amb molt bons serveis, i molt comunicada“, afirmava aquest dimecres sobre aquest tema l’alcalde de la ciutat; Toni Francés.  Assenyalar que Alcoi té una població flotant de 2.000 persones, que viuen a la ciutat, però no estan empadronades i que en la seua majoria són estudiants. Molts d’ells una vegada acaben els seus estudis, es queden a viure ací, creant a la ciutat les seues empreses o xicotetes indústries tecnològiques.

L’augment de població es tradueix a més en una notable millora dels resultats econòmics.  La nostra ciutat va tancar 2023 amb 17.484 persones afiliades a la Seguretat Social i això suposa que quasi 17.500 persones estan treballant en aquests moments a Alcoi, el número més alt dels últims 15 anys. Finalment, quant a ocupació es refereix, tenim ara 2.497 aturats menys que al juny de 2011, un 34,66%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *