‘Mediodía Cope’ Alcoi dijous 30 de novembre 2023 (14:20h)

Hui dijous hem recordat que Xavi Terol serà l’autor de la portada de la Revista de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi 2024. També hem parlat del futur del centre per a persones amb diversitat funcional de les nostres comarques.

El futur centre comarcal per a persones amb diversitat funcional, que estava previst a Benimarfull, perilla després que l’Ajuntament d’aquesta localitat del Comtat haja manifestat la intenció de recuperar l’edifici en desús que va cedir en el seu moment per a aquest fi a la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat. Des del consistori van portar a ple aquesta proposta fa uns dies però finalment va quedar damunt sobre la taula a l’espera d’una reunió que va tindre lloc ahir entre el mateix Ajuntament, la Mancomunitat, representants de poblacions de la comarca i l’Associació ‘Somriures’ que és la que ha reivindicat durant anys aquest important servei.

Precisament eixa llarga lluita de ‘Somriures’ havia donat els seus fruits en els últims anys aconseguint que l’Ajuntament de Benimarfull, després d’aprovar-ho en ple per unanimitat, aportara eixe immoble buit a la Mancomunitat amb la finalitat que la institució comarcal s’encarregara dels tràmits per a posar en marxa el centre. Per part seua, la  Generalitat Valenciana costejaria les obres de reforma necessàries de les instal·lacions dins del ‘Pla Convivint’. Ara, la paralització d’aquest últim decretada pel nou executiu autonòmic de PP i VOX, ha portat al mateix Ajuntament de Benimarfull a moure fitxa “nosaltres només pretenem que aquest edifici torne al poble per a fer possible la nova escola ja que, sense el ‘Pla Convivint’ en marxa, veiem que el centre comarcal serà impossible pel que no volem que aquest recinte puga estar en desús més temps quan en realitat podria suplir una necessitat que ara mateix tenim“, deia sobre aquest tema aquesta setmana l’alcalde del poble; Manolo Belda.

Des de ‘Somriures’ mostren la seua decepció per la decisió de Benimarfull però també assenyalen que la Mancomunitat no va agilitzar en la passada legislatura el procés per a poder obrir el centre. L’associació reitera que aquest servei és essencial i que no es pot deixar perdre “són molts anys lluitant per aquest recurs i estem farts tant de paraules com de falses esperances. Volem ja fets“, significa Hipòlit Agulló com a president del col·lectiu.

La Mancomunitat, per la seua banda, advoca pel treball conjunt entre ens comarcal i municipis per a reivindicar que aquest projecte puga ser possible. A més insisteixen que és una prioritat urgent que es pot deixar de costat “si l’anterior Govern del Botànic ho va planificar, el nou de PP i VOX ho ha de complir perquè estem anteuna necessitat imperiosa per a les nostres comarques. Des de l’Ajuntament de Cocentaina ja hem remés dues cartes per a sol·licitar una reunió amb la Consellera per a abordar aquest tema i continuarem insistint perquè ens atenguen“, ha afirmat sobre aquest tema Jordi Pla; vicepresident de la Manco i alcalde de la Vila Comtal.

‘Somriures’ porta més de quatre anys defensant el projecte del centre comarcal. Recorden que les instal·lacions, i els serveis que s’han de prestar en ells, són vitals per a donar una atenció a les persones amb diversitat funcional quan finalitzen l’etapa d’educació obligatòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *