Les obres de Renau eixiran de l’IVAM d’Alcoi per a “assegurar la seua conservació”

L’exposició ‘Josep Renau: fer l’art operatiu. Dissenyar el futur’ es trasllada temporalment al Centre Julio González de València a causa de problemes en la climatització de la sala de l’IVAM-CADA d’Alcoi en la qual estava situada la mateixa fins ara. Més de 180 obres de l’artista valencià seran resguardades, gràcies a la Conselleria de Cultura, fins que es puguen garantir les condicions ambientals adequades en l’espai expositiu original.

El tancament temporal es va produir després de detectar-se incidències en el sistema de climatització, que afecta especialment obres sensibles a canvis ambientals. Malgrat això, l’equip tècnic de l’IVAM ha confirmat que no s’han produït danys en les peces de Josep Renau. Des de l’Ajuntament d’Alcoi ha explicat que fa unes setmanes es va detectar un increment de la temperatura a la sala a causa d’una avaria en l’esmentat sistema de calefacció, la qual cosa va portar a tancar temporalment per seguretat la sala que acull l’exposició de Renau “el personal tècnic de l’Ajuntament va aconseguir solucionar temporalment el problema i actualment la climatització està en funcionament. Així i tot, s’ha trobat que la solució definitiva seria la substitució d’aquest sistema de climatització, i és en aquest punt on l’Ajuntament no pot invertir perquè no és propietari de les instal·lacions. S’està elaborant un informe que es farà arribar a les institucions involucrades, que són l’IVAM (dependent de Generalitat) i la Fundació Mediterrani. També, es mantindrà una reunió la setmana vinent amb aquestes dues institucions per a analitzar la situació i plantejar de manera conjunta les solucions oportunes, ja que és necessari que es treballe per a substituir amb celeritat la climatització de l’edifici“, explica l’edil de Cultura; Elisa Guillem.

El PP crític amb la gestió del govern municipal

Des del Partit Popular d’Alcoi han sigut crítics amb el govern local per les condicions a les quals s’han enfrontat les obres de Renau a causa d’eixa avaria en la calefacció. El portaveu dels populars alcoians es referia aquesta setmana a la situació en el transcurs d’una roda de premsa en la qual destacava l’esforç inversor de la Diputació d’Alacant amb la nostra ciutatja podria l’Ajuntament destinar l’ajuda de la Diputació d’Alacant, contemplada dins del Pla + A prop, per a reparar la climatització de l’edifici”, ha comentat Carlos Pastor.

L’exposició, inaugurada al març, ofereix una revisió detallada de la trajectòria artística de l’artista, destacant la seua contribució al fotomuntatge polític i la seua crítica al American Way of Life. La mostra, estructurada en cinc seccions, inclou cartelleria, revistes, documents i fotomuntatges que contextualitzen l’obra de l’autor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *