L’autobús urbà és més barat a Alcoi este 2024

L’autobús urbà continuarà sent més barat este 2024. L’Ajuntament d’Alcoi continuarà aplicant un descompte del 50% en els bons multiviatges i en els mensuals.

Què costarà aleshores el viatge amb autobús? Es mantenen els preus reduïts de 2023. El bo multiviatge per a la població general passa a valdre 2’5 euros. Per als pensionistes, 1’9. Però també hi ha descomptes en bons mensuals per a escolars i estudiants, que valdran 1’5 i 2 euros -respectivament-, o per a pensionistes i aturats que, depenent dels ingressos mensuals, costaran 1’5 o 2 euros.

I, qui paga a l’empresa que presta el servici el 50% restant? Un 30% és aportat pel Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, que seguix amb eixa línia d’ajudes per a afrontar les conseqüències econòmiques i socials derivades dels conflictes a Ucraïna i Orient Pròxim, així com per a pal·liar els efectes de la sequera. I el 20% restant, ho aporta l’Ajuntament.

Més gent usa l’autobús

Cada vegada hi ha més gent que aposta per la mobilitat sostenible a la ciutat. L’autobús urbà gana adeptes a Alcoi i la xifra d’usuaris aconseguix este 2023 valors que no es donaven des de 2007.

Han sigut, en total, 1,9 milions de persones les que han utilitzat l’autobús urbà enguany. Es tracta de la millor xifra dels últims 15 anys. “Per a un Govern que aposta per una mobilitat sostenible, que l’autobús vaja guanyant viatgers és una satisfacció. La pandèmia va suposar un fre al creixement que s’estava registrant, però afortunadament hem eixit d’ella de manera molt positiva. Però hem anat creixent des de llavors i superem tots els registres dels últims quinze anys”, ha assegurat Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible.

I sembla que, en este sentit, la pandèmia està ja totalment superada. Les xifres demostren que els usuaris s’han incrementat un 68’44% respecte a 2020. En concret, són 756.858 usuaris més els que s’han registrat este 2023 respecte a 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *