L’Auditoria de la ASJ d’Alcoi revela que “no hi ha hagut fugida de diners”

L’Auditoria feta al Casal de Sant Jordi no ha revelat grans errors en els comptes de la màxima institució festera després de la crisi originada en la mateixa aquest passat hivern arran de la marxa del vicepresident econòmic de l’entitat; Vicente Bas. Així es va expressar ahir durant la primera part de l’Assemblea General de l’entitat que va estar centrada en els aspectes econòmics.

L’informe llegit per l’auditor, José Reig, sí que adverteix de «despeses poc correctes» en tornejos de futbol per valor de 66.000 euros entre els anys 2018, 2019 i 2022. Precisament l’auditor va matisar que aquesta activitat «no és adequada» per a una entitat festera com el Casal. El document també constata que va haver-hi una despesa de 15.000 euros, dels quals 5.000 no estan justificats, també altres 3.000 referits a temes esportius i 900 euros en assumpte de carburant. En l’esmentada auditoria sí que queda clarament detallat que «no hi ha hagut fugida de diners«. D’altra banda es va anunciar que a partir d’ara serà una assessoria externa la que portarà els comptes del mateix Casal de Sant Jordi, mesura plantejada per l’auditoria, i aquesta última proposa també que les Filaes presenten mensualment els seus números acompanyats de tota la documentació referida a tiquets o factures.

En la recta final el President del Casal, Juan José Olcina, va posar el seu càrrec a la disposició de l’Assemblea però va ser ratificat finalment, a excepció de per una persona per a seguir fins al final del seu mandat que acaba l’any vinent. Olcina va deixar clar que assumeix tota la responsabilitat «per les deficiències detectades en l’àrea econòmica» i va destacar que assumeixen els errors d’haver depositat la seua total confiança en el vicepresident dimitit mesos arrere.

Aquest dijous segueix l’Assemblea

El dijous es reprén l’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi amb la part més dedicada a la Festa. S’analitzarà l’última edició de la trilogia, es llegirà la crònica de festes, es ratificaran els càrrecs del 2024 i també es triarà al Sant Jordiet de l’any que ve.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *