L’alcohol centra la major part de les atencions del GARA a Alcoi

Amb motiu del Dia Sense Alcohol, que es commemora en aquest dimecres 15 de novembre, posem focus en el consum de begudes alcohòliques i en la important tasca que exerceixen des del GARA Alcoi a l’hora d’atendre a les persones que s’enfronten a esta addicció. Precisament el Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi atén anualment 180 persones per consum d’alcohol, en la seua majoria, sent 68 les atencions noves que s’han realitzat en el que portem d’any.

Des del GARA posen l’accent en els canvis d’hàbits que s’estan donant també en el consum d’alcohol i recorden que els joves cada vegada s’inicien més prompte en el contacte amb les begudes alcohòliques. No obstant això recorden un fet que crida l’atenciódetectem que cada vegada es consume més alcohol de manera massiva en mitjana edat, dels 35 anys fins tal vegada els cinquanta, i això coincideix amb unes franges en la qual es donen més divorcis pel que la gent torna a l’oci de la joventut. Són persones amb els seus fills criats i un treball estable, que no beuen entre setmana, i que la seua principal forma d’oci és eixir a menjar el dissabte allargant fins al sopar amb un important abús de les begudes“, explicava en COPE ALCOI Sandra Gisbert, psicòloga de la institució.

També remarquen la importància del pas cap avant que donen les persones que acudeixen al GARA a la recerca d’ajuda. Els usuaris reconeixen que eixe gest, amb el suport darrere de la família i els amics, ha sigut clau per a aconseguir eixir de la situacióno cal tindre por i quan veus que alguna cosa no va bé cal anar al lloc correcte. Allí estaràs acompanyat en el procés i amb tots els recursos que s’ofereixen es pot eixir”, han destacat en el #TiempoDeAnálisis Nando Alós, Cristóbal Navarro i Jesús Tapias com tres usuaris del GARA.

Recordar que dels 68 nous usuaris, 55  estan atesos per consum d’alcohol mentre que 32 presentaven un policonsum. Des del GARA també tracten d’acompanyar a les famílies i fins a 12 de les cures que es presten són precisament familiars. La institució ofereix atenció individualitzada o grups de teràpia i també col·labora amb l’Ajuntament, mitjançant la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives, UPCCA, en la prevenció en els centres educatius. Tot això per mitjà de xarrades sobre consum d’alcohol i educació emocional per a previndre conductes disruptives o addictives a través del programa EMOTIUS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *