La venda de material escolar es concentra en Internet: com sobreviu el xicotet comerç d’Alcoi?

Amb el curs escolar 2023-2024 ja en marxa, les famílies han dedicat els últims dies (i també les setmanes prèvies a la tornada al col·le) a preparar el material necessari per al retorn a les aules.

Motxilles, llibres, estotjos, bolígrafs, pintures… Una compra que es busca suportar de la millor manera possible. I, en aquesta societat en la qual la immediatesa està a l’ordre del dia, també el més ràpid que es puga.

Les tradicionals papereries i negocis de venda de material escolar han vist com en els últims anys els seus ingressos han descendit dràsticament de cara a l’inici de curs. La venda en línia és un gegant al qual costa fer front.  “Està bastant difícil, com l’any passat. El xicotet comerç anem a remolc del que és la situació, amb el comerç en línia i les grans superfícies”, ha explicat Paco Rico, gerent d’una coneguda copisteria de la ciutat, en declaracions a Cope Alcoi.

Per a poder salvar la situació han de recórrer a la diferenciació del producte. “Hem de defensar-nos amb productes diferents, nous… Una agenda que siga diferent, per exemple. És l’única manera de tractar de sobreviure un poc”.

No obstant això, continuen comptant amb els clients ‘de tota la vida’. “El client que és fidel no et falla. El que ve tots els anys per llibretes o bolígrafs normalment repeteix. Si no fora per ells no sé si aguantaríem“, ha assegurat Rico. Amb aquest tipus de clientela la relació és més estreta, la qual cosa dona peu a descomptes o altres avantatges.

El Bo Consum

Des de l’Ajuntament d’Alcoi s’han posat en marxa iniciatives per a reactivar el comerç de proximitat. Precisament ara està en marxa la tercera edició de la campanya de Bono Consum. Una iniciativa que, segons Rico, està tenint la seua repercussió. “De moment, alguna cosa s’està movent. No tot el que jo voldria, però està ajudant un poc”.

Imatge: Cope

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *