La ‘Pujà’ va acomiadar les Festes de Muro més participatives

Com mana la tradició, les Festes de Moros i Cristians de Muro van culminar amb el retorn processional de la Verge dels Desemparats des de la parròquia de Sant Joan Baptista fins a la seua Ermita, un acte que va tindre lloc al vespre del diumenge 19 de maig. Però abans d’això, la Festa va tornar a eixir a carrer en la nit del dissabte anterior amb la tradicional ‘Entraeta de La Pujà’ i aquesta va arrancar passades les 23:30h comptant amb la participació de la totalitat de les Filaes pel recorregut de costum. La jornada va finalitzar amb una nova proposta d’oci nocturn en la Plaça del Matzem en la qual va destacar la presència de diversos DJ’s.

L’endemà, l’activitat festiva va donar inici a partir de les huit del matí amb una Diana informal que van realitzar les Filaes amb un recorregut marcat en funció a la ubicació de les seues respectives taules d’esmorzar. Al migdia es va celebrar l’eucaristia en record dels difunts de Muro, una missa que va omplir per complet l’església i que va estar oficiada pel rector Don Diego Ferrándiz. Després d’aquest moment, la festa es va traslladar de nou als carrers del barri antic amb una cercavila de totes les Filaes en el qual els veïns i les veïnes del poble van poder veure de prop els dissenys que van lluir els Càrrecs d’enguany. Després de l’últim dinar de Festes, va començar l’Entrada a partir de les sis de la vesprada en la qual moros i cristians van tornar a desfilar esgotant així les últimes hores d’unes Festes de Moros i Cristians que acabarien passades les 20:30h amb l’inici de La Pujà de la Verge dels Desemparats.

El volteig de les campanes de la parròquia va saludar a la patrona a l’eixida del temple i totes les Filaes, al costat de Les Clavarieses i Daniela Pérez Bañuls (Angelet 2024), van prendre part en la comitiva per a acompanyar a la patrona fins a la seua Ermita. Els aplaudiments a la Mare de Déu van sonar al llarg d’un trajecte que va culminar uns metres més amunt de la Plaça de L’Ermita, punt en el qual al costat del recinte firal es va disparar un gran castell de focs artificials que va servir per a posar el colofó de manera brillant als festejos. El toc dels bronzes de la mateixa Ermita va anunciar l’arribada de la Mare de Déu dels Desemparats a la seua església i allí, a les portes d’aquesta, festers, devots i gran part del poble de Muro, van cantar amb fervor l’himne dedicat a la patrona. Posteriorment es va produir l’esperat moment de l’entrada de la Mare de Déu a la seua capella i ja dins es van sortejar les Clavarieses d’enguany igual que es va procedir al traspàs de càrrecs festers.

En 2025 les Filaes Mare de Déu i Arquers seran les que exerciran la Capitania i el Banderer en les tropes de la creu mentre que en el bàndol moro faran el propi Realistes i Moros del Rif. D’aquesta manera van acabar els festejos de 2024 i es va iniciar el camí cap a les celebracions del pròxim any, un compte arrere cap als dies grans el segon cap de setmana de maig i per als quals ja resten menys de 365 dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *