La Processó del Corpus brilla al seu pas pels carrers d’Alcoi

Alcoi ha tornat a celebrar amb gran solemnitat la festivitat del Corpus Christi, una tradició que data de l’any 1410 i que està repleta d’elements singulars. La processó va eixir al carrer ahir a la vesprada després d’una missa solemne en la Parròquia de Santa María en la qual els xicotets que han pres la Primera Comunió van tindre un paper protagonista en algunes lectures o en les ofrenes. Don José Luís Llopis, titular de les Parròquies del Centre, va recordar l’antiguitat de la festa del Corpus i també va fer referència al fet que en aquesta jornada es commemora el Dia de la Caritat lloant així el paper que exerceix Càritas en l’atenció als més necessitats.

Minuts abans de les 19:30h va partir la processó precedida dels balls tradicionals del Corpus a càrrec del Grup de Danses Sant Jordi. Pels carrers del Centre vam poder veure ‘La Magrana’, ‘Els Arquets’, ‘L’arc de Titaigües’, ‘Els Cabuts amb la Cucafera’ o ‘La Moma’ que representa el triomf de la virtut sobre els set pecats capitals. La creu processional va obrir una nodrida comitiva de comuniants, acompanyats dels seus familiars, mentre que després d’ells van prendre part les entitats religioses de la ciutat amb els seus corresponents guions. L’Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi va ocupar un lloc d’honor al costat de Mauro Abellán Bravo, el xiquet que representarà a Sant Jordiet en les Festes de Moros i Cristians de l’any 2024. També vam poder veure per primera vegada al carrer als càrrecs festers de l’any que ve, una tasca que assumeixen Jordi Peidro (Capità Moro de la Filà Mudèjars), Dani Cano (Capità Cristià de la Filà Alcodianos), Santiago Castelló (Alferes Cristià de la Filà Aragonesos), Quico Cano (Alferes Moro de la Filà Abencerrajes) i Toni Navarro (Mossén Torregrosa). La representació festera també va comptar amb la presència dels Sergents Majors (Jordi Seguí i David Antolí), els Ambaixadors (Tono Delgado i Óscar Martínez) o el President del Casal (Juan José Olcina).

El Santíssim Sagrament va ser portat en andes pel Gremi de Llauradors i al llarg del trajecte es van fer diverses parades per a unes oracions que van estar acompanyades dels cants del Cor Parroquial d’Alcoi. Els altars en els quals es va fer l’adoració a Jesús Sacramentat van estar engalanats amb plantes així com amb herbes aromàtiques de la Serra de Mariola i durant tota la processó es van poder escoltar les campanes de la torre de Santa María voltejades manualment per la Colla de Campaners d’Alcoi. Una representació de la Corporació Municipal que acaba, amb l’alcalde Toni Francés al capdavant, va tancar la participació de l’acte.

La processó del Corpus Christi va finalitzar dins de la parròquia de Santa María amb una oració final. A més el Grup de Danses Sant Jordi va efectuar una última representació de ‘La Moma’ davant del Santíssim i en l’altar del temple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *