La Festa de Muro ja coneix als càrrecs per a 2024

Amb la recta final del mes de març, Muro emprén el camí cap a les seues Festes de Moros i Cristians que tindran lloc durant el segon cap de setmana de maig en honor a la Verge dels Desemparats. La Presentació de Càrrecs del passat dissabte 24 de març va obrir eixa compta arrere amb una cerimònia que també va incloure el descobriment del cartell que anuncia l’arribada dels festejos. En aquesta ocasió l’obra la signatura Patricia Aresté i destaca pel seu caràcter innovador reproduint una xicoteta silueta de la parròquia de Sant Joan Baptista al costat de la qual apareixen dos festers que representen a les Filaes Marroks i Pirates per ostentar enguany les capitanies.

La vetlada va avançar amb la presentació en societat de Daniela Pérez Bañuls, la qual serà l’encarregada d’exercir el paper de Angelet durant les pròximes celebracions, i després, va ser el torn de donar a conéixer el Llibre de Festes, publicació que recull el programa d’actes, els saludes institucionals, l’activitat de la Junta de Festes o les moltes iniciatives dutes a terme per les Filaes. També destaquen articles d’interés que aprofundeixen en la història de la Festa o del municipi sense deixar de costat la crònica escrita i gràfica de l’esdevingut durant 2023. Ja en la part central de la gala van rebre nombroses ovacions els protagonistes de 2024, uns càrrecs que exerciran Yago Julià (Capità Cristià de la Filà Pirates), Àlex Francés (Abanderat Cristià de la Filà Templaris), Patricia López (Capitana Mora de la Filà Marroks) i Lidia Ferrándiz (Abanderada Mora de la Filà Llana). A tots ells se’ls va entregar un detall en record de l’any tan especial que estan vivint i no van faltar les fotografies al costat de familiars o les persones que acompanyaran a cada protagonista en totes les activitats del mes de maig.

La jornada va finalitzar amb les paraules de la regidora de Festes (Sara Beneyto), el president de la Junta de Festes (Paco Vicedo) i l’alcalde de Muro (Vicent Molina) abans de donar pas a un sopar de germanor amb la qual es van iniciar els primers compassos cap a les imminents Festes. Els preparatius seguiran aquest diumenge amb la tradicional ‘Entraeta de Pasqua’ pel barri antic de la localitat a partir de les 23:30h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *