La falta de formació complica l’atenció en les residències de majors

Les auxiliars d’infermeria de la residència d’ancians del Preventori d’Alcoi han denunciat recentment la falta de formació del personal que accedeix a treballar al geriàtric. Afirmen que això suposa un important risc per als residents perquè el fet que els nous treballadors estiguen en aqueix context implica que no sàpien actuar en determinades situacions com a caigudes.

Els antecedents 

L’origen de l’esmentada situació el trobem a principi de l’estiu, data en la qual la Conselleria va canviar la manera de cobrir les places vacants o les substitucions en les residències de majors. A partir d’aquest instant van deixar de tindre’s en compte els mèrits per a ocupar les primeres posicions en borses de treball i es va convocar un exàmen; la nota del qual marcava l’ordre d’aqueixa llista. Davant aquesta situació persones amb formació bàsica com l’ESO, sense titulació com la d’Auxiliar d’Infermeria, van accedir a llocs de responsabilitat mentre altres titulades van haver de veure’s obligades a exercir la seua activitat laboral lluny d’Alcoi en haver quedat últims en llista malgrat comptar amb una destacada experiència.

UGT també denuncia la situació

Des del Sindicat UGT han sigut uns dels qui han denunciat la situació afirmant també que la falta de formació del personal es tradueix en una atenció als ancians que no és òptima. Confien que Conselleria es faça ressò de la queixa per a afrontar el problema i tractar de solucionar el que consideren com “un problema urgent” al mateix temps que incideixen en què “tan sols els professionals qualificats poden intentar i detectar signes o símptomes de complicacions“, afirmen. De moment, la Generalitat Valenciana ha acceptat una reunió amb els sindicats per a escoltar la situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *