La Diana del Cavallet d’Alcoi, un acte que recorda a la Festa del passat

La jornada d’aquest 21 d’abril avança repleta d’activitats festives a Alcoi en un dia en què la ciutat ret homenatge al seu patró amb diversos actes religiosos en el seu honor. Cal recordar que el matí ha començat amb la Segona Diana en la qual els més xicotets han tingut tot el protagonisme per a deixar patent al carrer que el futur de la Festa està més que assegurat. Després s’ha dut a terme la Processó de la Relíquia i la mateixa ha sigut traslladada a l’església de Santa María, temple on s’ha oficiat la Missa Major en honor a Sant Jordi. Mentrestant es vivia un gran ambient al carrer i al migdia ha centrat totes les mirades la disparada d’una gran Mascletà en la Plaça d’Espanya

En el programa d’actes del Dia de Sant Jordi d’Alcoi tampoc ha faltat un dels moments més emblemàtics i genuïns de la nostra trilogia festera. Es tracta de la Diana Vespertina del Cavallet, desfilada ha eixit de nou al carrer i que ha estat protagonitzat aquesta vesprada per les Filaes Barbarescos i Realistes recorrent totes dues formacions el breu trajecte existent entre la Font Redona i la Plaça d’Espanya. A ritme d’alegres pasdobles, els festers han tornat a portar els emblemàtics cavallets de cartró que tant els identifiquen i han realitzat les habituals evolucions mentre rebien grans aplaudiments per part del nombrós públic que cada any no vol perdre’s aquest singular instant de la nostra Festa.

Després de la Diana Vespertina del Cavallet, segueix la programació prevista per a hui i a partir de les 19:30h arrancarà la Processó General de Sant Jordi. Serà des dels voltants del Casal de Sant Jordi sumant-se després la imatge eqüestre del patró i la seua Relíquia. L’humorístic reardit posarà fi a aquesta intensa jornada central de la nostra trilogia festera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *