Informatiu matinal dijous 7 de desembre 2023 (07:20h)

L’ exitosa inauguració del Mercat del Nadal d’Alcoi i la petició perquè el Teatre Principal d’Alcoi siga Bé de Rellevància Local són algunes de les notícies destacades d’este 7 de desembre de 2023. També hem parlat dels Pesebres que l’Associació Belenista de Santa Rosa d’Alcoi ha impulsat.

L’Associació Betlemista de Santa Rosa d’Alcoi torna a posar en marxa una sèrie d’activitats en aquest Nadal per a posar en valor la important tradició que existeix a la ciutat en tot lo relacionat amb el muntatge de Pesebres. De fet ja es poden veure tres dels grans conjunts que l’entitat ha preparat i que podrem visitar durant les pròximes setmanes en el marc de les iniciatives preparades dins de la campanya ‘Alcoi, ciutat del Nadal’.

El primer dels conjunts va ser beneït divendres passat a l’església de Santa María per part de Don Jesús Fuentes, el nou titular de les parròquies del Centre. Es tracta de dos grans Pesebres en els quals trobem escenes habituals com l’Anunciació, la Fugida a Egipte, el Naixement de Jesús o la Vinguda dels Reis Mags “i en aquest últim aspecte trobem alguna cosa que ens fa molta il·lusió i que, per la qual cosa ens diuen, està agradant molt. Hem representat l’Adoració dels Mags portada al terreny d’Alcoi amb una recreació fidedigna de la Plaça d’Espanya en l’instant en el qual es produeix aquest moment durant la Cavalcada del cinc de gener”, detallaven en COPE ALCOI José Miguel Bou i Paco Guillem; representants de la mateixa Associació Betlemista de Santa Rosa.

A això se li sumen el Betlem que han muntat en les oficines de Mútua de Levante de la Zona Nord i que va ser inaugurat abans del pont festiu de La Constitució. A més, hui obri les seues portes el Betlem del Círculo Industrial i el migdia del Dia de La Immaculada Concepció estarà reservat per a beneir el Betlem de Santa Rosa que se situa en les vitrines de l’oficina que Caixa Ontinyent té en aquesta barriada. Finalment els Betlemites han convocat el Concurs de Pesebres i han fet referència enguany a Sant Francesc d’Assís en complir-se el 800 aniversari des que el fundador de l’orde franciscà va representar en Greccio el primer Betlem de la història. De fet una figura del sant, que era al pati dels Franciscans d’Alcoi, ha sigut col·locada en Santa María per a donar testimoniatge d’aquesta important efemèride.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *