Informatiu Matinal dijous 6 de juny 2024 (07:20h)

Hui dijous t’hem contat que continua avançant-se en el procés per a fer efectiva la conversió en zona de vianants del Centre. També hem destacat l’aposta de Milar Electrodomésticos en matèria de sostenibilitat i hem conegut la seua aposta per al reciclatge de residus amb la finalitat de donar-los una segona vida.

I encara que el reciclatge d’embalatges com a plàstic i cartó està molt consolidat en la societat, el suro presenta més dificultats “ens vam adonar que en les zones urbanes no hi ha un canal per a gestionar aquest tipus de residus. La realitat és que el major percentatge d’aquest producte està acabant en abocadors“, va explicar en COPE ALCOI Manuel Ranchal, director de logística en COMELSA; la plataforma de Milar en la zona de Llevant.

Ranchal ha explicat que en 2018 van decidir posar en marxa un projecte per a reciclar el suro “tot el residu que generem amb la instal·lació dels nostres productes en domicilis el recollim i fem una concentració de tot aquest tipus de material. Ací tenim equips per a compactar i després gestionar-ho per a la seua reutilització“. Una iniciativa que sens dubte compleix amb la missió de donar una segona vida al residu “estem abans de res un exemple d’economia circular. Permet una reutilització al 100%. Una vegada compactat i passat un processament, es torna a generar matèria primera que s’utilitza per a embalatge o altres usos com a aïllant per a construcció“, va comentar Ranchal.

Però aquesta no és l’única acció que realitza Milar en la seua aposta per la sostenibilitat. També s’encarreguen de la gestió d’aparells elèctrics i electrònics. Una iniciativa que porten realitzant des de 2008 ho gestionem de manera centralitzada. Cada botiga retira del domicili els aparells vells i s’encarrega del seu adequat tractament, portant-los a un gestor autoritzat. Des de la central gestionem això de manera centralitzada per a fer el procés més eficient i sostenible“, va matisar. A això se li uneixen contenidors a les botigues perquè els clients puguen anar fins allí a deixar un altre tipus de residus com a bateries, cartutxos de tinta, bombetes o tubs fluorescents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *