Informatiu matinal dijous 30 de novembre 2023 (07:20h)

La situació que viuen els veïns de Batoi per les forta olors de claveguera i els problemes de la línia d’autobús comarcal són algunes de les notícies d’este 30 de novembre de 2023.

La falta de connexió en transport públic entre els municipis xicotets de les nostres comarques, i les grans poblacions, continua sent un dels principals cavalls de batalla als quals s’enfronten les localitats de l’Alcoià i el Comtat. Una problemàtica que afecta persones majors que requereixen anar fins a Alcoi, Cocentaina o Muro per a acudir a serveis com el metge, però que també suposa un autèntic hàndicap per als més joves a l’hora d’anar a l’institut o a activitats extraescolars.

Al repte no sols s’enfronten pobles de menor població sinó també les localitats de major grandària perquè connexions amb autobús com la d’Alcoi-Cocentaina-Muro han anat perdent freqüències en els últims anys; tant en dies laborables com també els dissabtes i diumenges. Per exemple, entre setmana, has d’afanyar-te per a agafar el bus comarcal des d’Alcoi al migdia ja que ix a les 14:15h des de la capital de l’Alcoià, i el següent no part fins a les quatre de la vesprada. Un problema per a molts la solució del qual és una prioritat per als Ajuntaments de les tres poblacions implicades tal com com destacava en el #TiempoDeAnálisis de COPE ALCOI l’alcalde de la Vila Comtal; Jordi Pla.

I aquesta problemàtica és major si parlem de la connexió en bus entre Quatretondeta i Agres amb localitats pròximes com Alcoi o Bocairent. Així ho afirmaven també en aquesta emissora María García i Alejandro Montava, alcaldes dels dos municipis del Comtat.

Una de les solucions passa per treballar conjuntament entre tots els municipis, i organismes com la Mancomunitat, perquè s’atenga una reivindicació amb serveis com, per exemple, connexió amb les grans poblacions en uns determinats dies a la setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *