Ernesto Ferrándiz signa el cartell anunciador de les Festes de la Mare de Déu del Miracle

El Monestir de les Clarisses de Cocentaina va acollir dissabte passat a la vesprada el descobriment del cartell anunciador dels festejos que la Vila Comtal dedicarà a la Mare de Déu del Miracle durant el mes vinent d’abril. En aquesta ocasió la Pia Unió de la Verge del Miracle, que s’encarrega d’organitzar tots els actes de les festes patronals, ha confiat en Ernesto Ferrándiz Briva la tasca d’elaborar una obra que ja adverteix de l’arribada d’unes celebracions que tindran lloc entre el 18 i el 21 del mes que ve.

Cal destacar que en el cartell sobreïx el rostre de la Mare de Déu del Miracle en la part central de la peça al mateix temps que també desperta especial atenció la figura d’una contestana recitant La Súplica. Dos elements que tenen un simbolisme especial segons va expressar l’autor després del descobriment “tenia molt clar que la mirada de la Mare de Déu havia de ser present i al marge d’això he volgut ressaltar les gotes de suor roja que li van donar a la nostra patrona l’advocació de Mare de Déu del Miracle el 19 d’abril de 1520. I amb eixa picada d’ullet al moment de La Súplica estem representats tots els veïns de Cocentaina amb la profunda devoció que li professem a la Mareta“, va significar Ernesto Ferrándiz.

Després de mostrar-se el cartell, la vesprada va avançar amb la presentació de la revista oficial de les festes la portada de la qual rendeix enguany homenatge al desaparegut pintor local Aurelio Pérez Savall. L’edició d’aquest 2024 torna a acollir els habituals saludes institucionals, el programa d’actes, la crònica de les festes passades, l’activitat anual de la Pia Unió o els detalls de les celebracions d’enguany. També destaquen articles que aprofundeixen de nou en aspectes curiosos de la història de la capital del Comtat o de les pròpies festes patronals “són més de 300 pàgines de contingut que configuren també un exemplar per a la història. Estem molt agraïts a tots els que fan les seues aportacions, que cada any són més, i també als anunciants que fan possible que cada any isca al carrer una revista que pràcticament és un llibre“, va explicar Joanjo Llorens; coordinador de l’esmentada publicació.

Les paraules dels presidents de la Pia Unió (Dolo Franco i Jose Torró) així com del Director Espiritual de l’entitat (Don Eduardo Rengel) van posar el punt i final a aquest acte. També va intervindre Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, per a felicitar els protagonistes i animar a tot el poble a gaudir de les ja imminents Festes en honor a la Mare de Déu del Miracle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *