‘Els Nanos’ han tornat al Raval de Cocentaina

El barri del Raval de Cocentaina ha tornat a rebre als singulars ‘Nanos’ als seus carrers després de tres anys d’absència a causa de la pandèmia de la COVID-19 així com de les intenses pluges que van obligar l’any passat a realitzar la festivitat a l’interior del Palau Comtal. Centenars de veïns de la Vila Comtal, així com nombrosos escolars, han passat aquest matí per la zona per a gaudir d’una singular tradició molt esperada al municipi.

La jornada ha començat de bon matí, amb la ‘plantà’ dels ninots en diferents racons del Raval, al mateix temps que s’han engalanat els carrers amb banderoles, pancartes i plantes per a rebre als visitants que han fet la seua visita als ‘Nanos’ des de primera hora del dia. Aquests personatges, que destaquen per llançar les seues crítiques en forma de sàtira, han posat enguany l’accent en la degradació del nucli urbà, el canvi climàtic, la neteja de carrers o la necessitat que els més joves continuen implicant-se per a mantindre viva una festivitat que van recuperar les veïnes del Raval en la transició després de la desaparició durant la Guerra Civil. També hi ha hagut espai per a festejar bones notícies com la imminent unificació del col·legi Sant Joan Bosco «és un dia en què l’Ajuntament pren bona nota del que diuen ‘Els Nanos’, sens dubte la veu del poble«, expressava l’alcaldessa; Mireia Estepa, als micròfons de COPE ALCOI. També la regidora de Tradicions es mostrava molt contenta pel bon desenvolupament del dia «dona gust veure els carrers del Raval tan plenes després d’una llarga espera de tres anys per a poder complir amb aquesta singularitat tan nostra que és Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana«, deia Paqui Ruiz.

Els ‘Nanos’ seguiran plantats al carrer fins a la vesprada. A aquesta hora seran retirats fins a l’any que ve encara que hi hauran ‘danses’ i balls populars per a posar el colofó a un dia molt esperat en la capital del Comtat que té lloc cada tercer dimecres de Quaresma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *