El risc màxim d’incendis posa en el punt de mira a les cremes agrícoles

La Comunitat Valenciana es troba aquest dilluns 15 d’abril en risc màxim d’incendis forestals. A aquesta situació arribem a causa de les elevades temperatures que s’estan donant aquests dies, amb màximes que han fregat els trenta graus en poblacions de l’Alcoià i el Comtat durant el cap de setmana que deixem arrere, i degut també a la sequera que venim arrossegant des de fa mesos.Algunes poblacions com Fageca han anunciat que hui queda prohibit realitzar qualsevol crema agrícola en el seu terme municipal i recorden que a la nostra comarca, durant la setmana passada, hi ha constància d’uns huit casos d’aquestes cremes que s’han descontrolat. Finalment, la Generalitat Valenciana ha comunicat que queden suspeses les cremes de retes agrícoles fins al próxim 15 d’octubre.

A més mirem molt de prop al gran incendi forestal declarat ahir a Tàrbena, municipi de l’interior d’Alacant que lluita contra el foc després de deslligar-se les flames en una crema. Des d’ACIF destaquen la importància d’extremar totes les precaucions a l’hora de realitzar les cremes agrícoles en urbanitzacions pròximes a la muntanya o en entorns en els quals puga haver-hi acumulació de vegetació  «cal tindre molt en compte que no es poden fer eixes cremes quan hi ha alerta 3 decretada per Conselleria, tal com passa cada vegada més, o quan les condicions climatològiques siguen adverses amb forts vents o altes temperatures«, matisava en COPE ALCOI Jordi Gutiérrez, president del col·lectiu. Gutiérrez també avançava que la situació pot ser complicada de cara a l’estiu «hem vist ja importants incendis, abans d’acabar l’hivern, i si no plou a l’abril o maig ens trobarem amb vegetació molt seca a la muntanya; la qual cosa afavoreix la proliferació d’incendis si cau un llamp o si es produeix alguna negligència«, conclou.

Ajuntaments i institucions preguen màxima prudència per a previndre qualsevol situació d’emergència. A més recorden la importància d’avisar al 112 davant qualsevol indici d’incendi forestal que puguem veure en els nostres municipis amb la finalitat de s’actue immediatament en l’extinció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *