El Pregó obri camí cap a les festes patronals de la Mareta a Cocentaina

La parròquia de Santa María de Cocentaina va acollir dissabte passat el Pregó de les festes patronals de la Mare de Déu del Miracle, un acte que va reunir gran quantitat de devots de la Mareta i contestans.

Abans d’això, durant el matí, la Colla Mal Passet va acompanyar a Pep Gimeno ‘Botifarra’ per diferents punts de la Vila Comtal per a efectuar el bàndol anunciador d’un acte que va tindre lloc passades les huit de la vesprada. La Germana Ana María Juan, pertanyent a la congregació de les Agustines de la Conversió, fou l’encarregada de pronunciar un Pregó en el qual va comptar l’experiència personal que li va portar a deixar-ho tot per a iniciar el camí que li ha permés convertir-se en religiosa. També va parlar del paper de la Mare de Déu en la vida pública de Jesús i va recordar la forma en la qual va viure les festes patronals de la Mare de Déu en els anys en què va estar residint a Cocentaina al costat de la seua famíliaem va impressionar tant el fervor amb el cridàveu ‘Mareta’ el 19 d’abril i mai oblidarà les paraules tan emotives que diu la Súplica que se li dedica a la patrona quan arriba ací a l’església”, va dir als presents. Les paraules dels presidents de la Pia Unió, Dolo Franco i José Torró, al costat de la intervenció de Don Eduardo Rengel, rector de Santa María i Director Espiritual de l’entitat; van tancar una cerimònia que va servir per a obrir camí cap als festejos patronals.

La programació de les Festes en honor a la Mare de Déu del Miracle es reprendrà ja després de la Setmana Santa. Serà. en concret, el dimarts 11 d’abril, amb l’inici del septenari previ als dies grans dedicats a la patrona contestana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *