El futur govern de Cocentaina pendent de l’acord entre partits

Els resultats que van llançar les urnes en les Eleccions Municipals del passat 28 de maig obliguen els tres principals partits de Cocentaina a dialogar per a aconseguir acords que permeten iniciar una legislatura estable el pròxim 17 de juny. Cal recordar que el PP va ser el més votat amb sis edils mentre que el PSPV va quedar segon amb cinc empatant en el mateix nombre de regidors amb Compromís que és és la tercera força política. Finalment VOX va aconseguir representació amb un regidor i Esquerra Unida ix de la Corporació Municipal al no haver obtingut cap edil.

Des del Partit Popular, com a guanyadors de les Eleccions, han indicat que dilluns que ve iniciaran una ronda de contactes amb tots els partits polítics per a aconseguir el màxim consens possible. Els populars creuen que és possible un govern local encapçalat per ells mateixos amb suports puntuals de la resta de partits pensant sempre en un futur millor per a la capital del Comtat abans que en la sigles polítiques «Cocentaina ha demanat canvi en aquestes Eleccions i nosaltres estem en l’obligació de complir amb la voluntat que ha manifestat el poble en les urnes«, comentava hui en COPE ALCOI Borja Jornet; l’alcaldable del PP.

Des del PSPV, com a segon partit més votat, creuen que hi ha opcions d’aconseguir un govern de progrés i assenyalen que els seus esforços se centraran en aquesta qüestió. Per a això tendeixen la mà a Compromís al·legant que l’acord entre les dues formacions pot suposar l’inici d’una nova etapa de treball en conjunt enfront de l’avanç de la dreta «“jo lluitaré per fer possible eixe govern de progrés que Cocentaina mereix i si hi ha voluntat ho aconseguirem”, manifestava l’alcaldable socialista, Rubén Muñoz. Per la seua part Compromís, com a clau de govern, deixava clares les seues intencionssom la força política d’esquerres que més ha crescut, i que ha canalitzat el descontentament feia el PSOE; amb la qual cosa trobe que hauríem de liderar l’alcaldia. Del PSPV depén que no governe el PP a Cocentaina en la pròxima legislatura», sentenciava el líder del partit; Jordi Pla.

Si finalment hi ha acord entre PSPV i Compromís, l’esquerra podria liderar no sols l’executiu municipal de Cocentaina sinó també el de les grans poblacions de la comarca com Alcoi, Muro, Ibi o Banyeres de Mariola. També aquest hipotètic pacte donaria una estabilitat als futurs executius d’Agres o l’Alqueria d’Asnar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *